Er zijn nog kaarten voor het EK, maar wel testen voor toegang

Wie het EK in het Wagener Stadion (4 tot en met 13 juni) wil bezoeken, kan nog kaarten kopen via de EK-site. De weekenden zijn nagenoeg uitverkocht, voor de andere speeldagen speeldagen zijn nog wat meer plekken beschikbaar. Bezoekers aan het eerste hockeyevenement met publiek sinds maanden, moeten wel testen voor ze toegang krijgen. Dat testen is gratis. 

De kaartverkoop op de EK-site heeft momenteel veel weg van een soort dagkoersen. Op sommige dagen zijn speeldagen uitverkocht, maar op andere momenten zijn er plots weer kaarten beschikbaar voor de finales. Volgens Joost Vettorato, Manager Evenementen van de KNHB, heeft dat alles te maken met het handmatig placeren.

Alle kaarten moeten volgens de overheidsrichtlijnen op naam worden verkocht (en zijn ook niet overdraagbaar) en op de tribunes moet verplicht anderhalve meter afstand worden gehouden. Zo worden de kaarten ook verkocht. Een uitzondering wordt echter gemaakt voor bezoekers onder de dertien jaar en uit hetzelfde huishouden. Dit betekent dat er na het handmatig placeren van de bezoekers soms toch weer plekken vrij komen.

Testen voor toegang

Het EK is door de overheid aangemerkt als sportevenement met Testen voor Toegang. Dit houdt in dat alle bezoekers aan het Wagener Stadion van dertien jaar en ouder van tevoren over een negatieve test moeten beschikken. Dat Testen voor Toegang kan op ruim dertig locaties verspreid over Nederland. Om getest te kunnen worden, moet je een afspraak maken. De test moet binnen 40 uur voor aanvang zijn uitgevoerd. De KNHB adviseert zo kort mogelijk voordat je gaat te testen.

We hebben hieronder de stappen voor testen voor toegang op een rij gezet:

 1. Iedere bezoeker van 13 jaar of ouder maakt een testafspraak op: testenvoortoegang.org (kies bij de vraag ‘Waarvoor wil je je laten testen?’ voor ‘Publiek bij sportwedstrijd’).
 2. Je kunt je op één van de daarvoor bestemde locaties laten testen.
 3. Je ontvangt de uitslag per mail met daarin een unieke code.
 4. Download vervolgens de CoronaCheck-app via Apple Store of Google Play.
 5. Vul jouw unieke code in op de CoronaCheck-app en er verschijnt een unieke QR-code.
 6. Voor toegang tot de venue is het volgende nodig:
  – geldig testbewijs (QR in de CoronaCheck-app of geprint via coronacheck.nl);
  – identiteitsbewijs;
  – toegangsticket.

Kijk op Testen voor Toegang op de EK-site voor meer informatie.


2 Reacties

 1. hansleniorcasema-nl

  Is toch testen noodzakelijk als je al enige tijd twee keer gevaccineerd bent tegen corona?

  1. Eelko Wester

   Testen is van overheidswege bij Testen voor Toegang verplicht voor iedereen van dertien jaar en ouder. Ook als je al gevaccineerd bent.


Wat vind jij? Praat mee...