Europees goud voor Oranje parahockeyers: ‘Gaan uit onze plaat’

Oranje is Europees kampioen. Althans, de parahockeyers. Het EK is een van de side events van het WK. En dat Europese toernooi werd een prooi voor Nederland. In de finale in het Wagener Stadion werd er met 3-1 afgerekend met concurrent Duitsland. ‘Nu gaan we feesten. We gaan uit onze plaat.’

Bekijk hier de complete video!

4 Reacties

1. takuhi

Gefeliciteerd met het behalen van jullie Europese titel 🥇🏆 Geweldig gehockeyd, daar mogen jullie trots op zijn!!! Europees kampioen 2021-2022 🏑🧡🏑

2. Astrid Ventevogel

De video doet het toernooi geen recht. Hieronder een kort verslag van d eorganisatie! Het EK Parahockey is afgerond en hoe! Na spannende wedstrijden op donderdag en vrijdag bij Pinoké waren gisteren (zaterdag) de finales. Gisteren was echt een knaller. 's Morgens leuke demo's en clinics voor G-hockeyers van andere clubs uit het hele land. 's Middags eerst de finales in het Wagener stadion, waar een geweldig ambiance heerste. Engeland was de winnaar van de Challenge poule, Nederland 2 van de Trophy poule en Italie van de Champions poule. Na de uitreiking van de bekers en de medailles vond op Pinoké het feestelijke concert van de Jostiband plaats. Ook Maan, hun ambassadeur trad op met enkele mooie nummers. Tot slot werd er afgesloten met een heerlijke BBQ voor alle deelnemers, officials en vrijwilligers, en een heel groot feest. Dit alles was niet mogelijk geweest zonder de inzet van alle vrijwilligers van Pinoké. De felicitaties en bedankjes stromen dan ook binnen, Tot snel, Astrid Ventevogel voorzitter Pinoké