Fotorubriek Sluitertijd: tv-toren bij KZ wordt klimrek

In de nieuwe fotorubriek Sluitertijd belichten we bijzondere foto’s uit de hockeysport, van oud tot vrij recent en van nationaal tot ver over de landsgrens. In de eerste aflevering aandacht voor de bestorming van een televisietoren bij het duel tussen Klein Zwitserland en HGC uit 1981.

Klimrek bij Klein Zwitserland

Sinds twee weken mag er gelukkig weer publiek aanwezig zijn bij hockeywedstrijden. Of de toestroom van toeschouwers zo massaal zal zijn als op deze coverfoto van 22 november 1981, moet nog maar blijken.

In de jaren tachtig waren de thuiswedstrijden van het machtige Klein Zwitserland een ware lust voor het oog. Reden voor de NOS om vaak af te reizen naar Den Haag, zodat er beelden geschoten konden worden voor de samenvatting in Studio Sport. Hoewel de televisietoren tijdig was opgebouwd voor het duel met HGC, verschenen de cameramannen veel te laat met hun apparatuur. In de eerste helft nam de Haagse jeugd dan ook gretig gebruik van de geïmproviseerde tribune.

Meer dan dertig kinderen beklommen de steiger, op jacht naar een beter zicht op hun helden. Langs de lijn keek niemand op of om naar de halsbrekende toeren van de steigersupporters. Moeders en vaders richtten hun blik liever naar het veld, waar ze strafcornerkoning Ties Kruize vier keer zagen scoren voor KZ in een 6-3 zege van de koploper.


1 Reactie

  1. hans.grobben@kpnmail.nl

    Met een lachende Jos Nienhaus als scheidsrechter


Wat vind jij? Praat mee...