Goalies op stoom: 3 creatieve saves van afgelopen week

Goalkeepers are amazing people, stelt een bepaald merk keepersspullen. En dat blijkt maar weer eens uit deze video’s die we de afgelopen week voorbij zagen komen. Creatief, spectaculair en ja, ook een beetje gek. Want zo zijn ze, die keepers.

1

Amsterdam- en Oranje-keepster Anne Veenendaal roept de keepers van Nederland op tot een challenge. Geïnspireerd door de Argentijnse goalie Belen Succi maakte Anne deze mooie, lenige redding. Niet direct te adviseren tijdens wedstrijden, maar wél leuk om eens te proberen tijdens de training.

2

Dabben mag dan al een beetje 2016 zijn, maar who cares! Bij het zien van dit filmpje krijgen we er alweer helemaal zin in. Het ziet er gemakkelijker uit dan het lijkt, want je kijkt dus weg van de bal.. Leuk om te proberen, al kan je er best wat blauwe plekken aan overhouden. Maar een keeper die bang is voor blauwe plekken?! Dat bestaat niet, toch?

3

En dan deze beauty van een redding: wauw! Van een iets andere orde, want geen ludieke actie zoals de twee hierboven én het betreft hier geen keeper maar een veldspeler. Maar we wilden jullie deze niet onthouden. Wat een reflex! Wij zouden zeggen: trek hem een keepersoutfit aan en zet hem voortaan altijd in de goal.

 


Wat vind jij? Praat mee...