Griekenland zoekt hockey(st)ers voor nationale teams

Een officiële nationale hockeyploeg is er nu niet in Griekenland, maar daar wil de grootste hockeyclub van het land, Imitos, verandering in brengen. Zij doen een oproep voor getalenteerde hockeyers en hockeysters met de Griekse nationaliteit, om samen met hen nationale jeugdelftallen en een Dames- en Herenteam op te bouwen.

‘De Griekse hockeybond is een paar jaar geleden opgeheven, na een aantal schandalen heb ik begrepen. Daardoor zijn er nu ook geen officiële nationale teams meer’, vertelt Loukas Patsoulas. Hij fungeert in Nederland als tussenpersoon voor de Griekse hockeyclub Imitos: de grootste club van Griekenland, gelegen in Athene. Die club speelt met zijn eerste teams, aangevuld met hockeyers van andere Griekse clubs, al wel vriendschappelijke, internationale wedstrijden als ‘Griekenland’. Maar het doel is groter: opnieuw een bond oprichten, een nationale competitie en échte nationale teams die mee kunnen doen met internationale toernooien.

Eerst nationale jeugdelftallen

Daarom doet Imitos een ‘wereldwijde oproep’ aan alle talentvolle hockeyers met de Griekse nationaliteit: zowel jeugd als volwassenen. ‘In eerste instantie worden er nationale jeugdelftallen gevormd,’ vertelt Patsoulas. ‘Met eigen jeugd van Imitos en andere Griekse clubs, aangevuld met jeugd uit het buitenland.’ Om hoeveel teams het gaat, is nog niet duidelijk: dat hangt af van het aantal talentvolle spelers dat zich aanmeldt. Vervolgens wordt ook een nationale Dames- en Herenploeg gevormd op dezelfde wijze, waarmee Griekenland internationaal weer kan meedoen.

Al 6 Nederlands/Griekse hockeyers

Inmiddels hebben al 6 Nederlandse hockeyers met Griekse nationaliteit zich bij Patsoulas gemeld. ‘Zowel junioren- als seniorenspelers. Maar we zoeken er nog meer! Ik maak een lijst met namen en die geef ik dan door aan Imitos.’

Ben jij hockey(st)er en heb je een Grieks paspoort? Schroom dan niet om Loukas Patsoulas te mailen: patsoulas@ziggo.nl


Wat vind jij? Praat mee...