HC Zwolle loopt warmt voor koninklijke familie

Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima bezoeken dit jaar Zwolle op Koningsdag. Het koningspaar loopt woensdag een route door de gemeente, waarbij het tussen 12.30 en 13.00 uur uitkomt op het Rodetorenplein van de Overijsselse hoofdstad. Daar presenteren 8 verschillende sporten en sportclubs zich, waaronder HC Zwolle. 

Op een kunstgrasveldje van 10 meter bij 17,5 meter racen 15 Zwolse topjeugdleden in 3 teams in estafettevorm tegen elkaar, aangemoedigd door KNHB-mascotte Stockey. Ook worden er shoot-outs genomen door Michelle Fillet, Maxime Kerstholt en Manouk Visscher, oud-spelers van Zwolle die momenteel in de Hoofdklasse spelen.

Tenues en sticks

Het is een druk programma die dag, dus de 8 sportclubs strijden om de aandacht van de Koning, Koningin en prinsessen. Maar de hockeyers van Zwolle hebben een troef in handen: speciaal voor de 3 hockeyende dochters van Willem-Alexander en Maxima liggen HC Zwolle-tenues en persoonlijke sticks klaar. Wellicht zien we woensdag dus een prinsesje op de estafettebaan.

Zwolle Koningsdag Amalia Alexia Ariane sticks

 


Wat vind jij? Praat mee...