HCOB weet niet wat het meemaakt: nog steeds niet verloren

De screenshots van de tussenstand in de vierde klasse C zijn ongetwijfeld door de spelers van HCOB Heren 1 al gemaakt. Logisch ook, want na vier wedstrijden staat de club uit het Gelderse dorpje Elst op een tweede plaats. Nu al een knappe prestatie voor een ploeg die in voorgaande seizoenen alsmaar verloor.

Sinds de komst van coach Joost Looijen, twee jaar geleden, is het roer omgegaan bij de club met misschien wel het meest bijzondere clubhuis van Nederland. Vóór zijn tijd presteerde de ploeg belabberd. ‘Het maakte niet uit hoeveel doelpunten we maakten, we gingen er vaak met dubbele cijfers van af’, schetst aanvoerder Tijmen Franken, zelf bezig aan zijn vijfde seizoen bij Overbetuwe.

Volgens de captain is er met de komst van Looijen veel veranderd bij HCOB. De oefenmeester hoorde tot zijn verbazing dat jeugdspelers niet eens voor het vaandelteam wilden uitkomen. Dat moest anders, ook omdat al die verliespartijen doorsloegen op de sfeer binnen de selectie. Looijen nodigde iedereen uit voor selectietrainingen. Selectietrainingen? Een primeur voor het vaandelteam van de nog jonge club.

Het vernieuwde HCOB boekt onder leiding van Looijen meteen succes. Drie gewonnen wedstrijden en een gelijkspel in de eerste krachtmeting van het nieuwe seizoen afgelopen zondag tegen Eemvallei. Na een 2-0 achterstand in de stromende regen toonde HCOB, gesteund door de fanatieke aanhang, veerkracht: 2-2.


Wat vind jij? Praat mee...