Hélène Hendriks, Dennis Bergkamp en andere BN’ers in het hockey

Afgelopen zondag plaatsten we een interview met ic-arts Diederik Gommers over zijn passie voor hockey. Hij is niet de enige BN’er die we de afgelopen jaren spraken over zijn of haar liefde voor bal en stick. Hieronder een overzicht, met daarin onder meer sportverslaggeefster Hélène Hendriks, oud-voetballer Dennis Bergkamp en sprintkoning Churandy Martina.

Hélène Hendriks

Tegenwoordig kennen we Hélène Hendriks vooral als sportverslaggeefster. Vroeger was ze een bloedfanatieke hockeyster in de Hoofdklasse, die vooral in de boeken belandde vanwege een lugubere pinkblessure. ‘Ik gaf nooit op. Als we met 5-0 achter stonden, geloofde ik nog steeds dat we met 6-5 konden winnen. Ik had een beetje een bord voor m’n kop.’

Lees: Presentatrice Hélène Hendriks: ‘Hockey was alles voor me’

Presentatrice Hélène Hendriks. Foto: Koen Suyk

Dennis Bergkamp

Dennis Bergkamp houdt niet alleen van voetbal, maar ook van hockey. Zijn dochters hockeyen bij Laren en zelf houdt de 79-voudig international zich bij de club uit het Gooi bezig met de jeugdopleiding. ‘Ik wil als ouder mijn bijdrage aan de club leveren.’ Of hij zelf een beetje kan hockeyen? ‘Nou, als ik op het veldje in mijn achtertuin met mijn dochters aan het oefenen ben, moet ik eerlijk zeggen dat het er niet uitziet. Ik vind het zó verschrikkelijk moeilijk. Alleen de houding al.’

Lees: Dennis Bergkamp: ‘Ik begin verstand van hockey te krijgen’

Oud-voetballer Dennis Bergkamp. Foto: Koen Suyk

Churandy Martina

De mannen van Upward Heren 1 knipperden even met hun ogen toen ze tijdens een oefenwedstrijd tegen Hattem Heren 1 iemand bij de tegenstander binnen de lijnen zagen die de honderd meter binnen tien seconden loopt. Topsprinter Churandy Martina was opeens actief bij het kleine clubje uit Gelderland. Als een soort ambassadeur.

Lees: Churandy Martina maakt debuut voor Hattem Heren 1

Sprinter Churandy Martina met Floris Middendorp. Foto: WorldSportPics/Frank Uijlenbroek

DJ La Fuente

De naam Job Smeltzer zegt je misschien niet direct iets, maar ‘DJ La Fuente’ wellicht wel. Van hem maakten we een reportage over zijn functie als assistent van Oranje-Rood Meisjes A1.

Bekijk de video: 

Marcel Maijer

Zeventien jaar oud was RTL-presentator Marcel Maijer toen hij voor het eerst in zijn leven een hockeystick aanraakte. Uiteindelijk schopte hij het toch nog met Laren Heren 1 tot de Overgangsklasse. Ondertussen gaf hij ook nog training en liep hij tijdens zijn trainerscursus een blauwe maandag stage bij de Oranje Heren. ‘Ik had de Overgangsklasse nooit gehaald als ik geen training had gegeven.’

Lees: RTL-presentator Marcel Maijer: ‘Hockey is mijn sport nummer één’

Presentator Marcel Maijer. Foto: Willem Vernes

Diederik Gommers

Toen in maart 2020 de eerste lockdown werd afgekondigd en Diederik Gommers als voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care zijn eerste meters op de landelijke televisie maakte, konden zijn teamgenoten van Souburgh in Alblasserdam hun ogen niet geloven. Alle vragen die aan de talkshowtafels op hem werden afgevuurd, beantwoordde hij op een rustige toon, heel kalmpjes en beschaafd. Was dit dezelfde man die elke zondag tekeer gaat tegen de scheidsrechter?

Lees: Diederik Gommers: ‘Als hockeyer ben ik bloedfanatiek’


12 Reacties

 1. Mark Bouwman

  BN-ners.....🙈, wordt dit nu ook al een pulp forum? Moet je de prinsessen niet erbij zetten of blijven die, verstandig als ze zijn, ver weg van deze Hockey-Boulevard?

  1. albert-monpelliergmail-com

   Mark je hebt helemaal gelijk mensen moeten beseffen dat je eerst hockey hebt en dan de……🙈Hockey zal altijd blijven bestaan ook zonder de zogenaamde gevestigde BN-ners! Diversity In Orange! (DIO) Hier moet men meer aan doen! Voor ieders begrip want hier bedoel ik alles mee!!

  2. eefgorter

   Het is komkommertijd, je moet toch wat. En als je het niks vindt, lees je het niet. Begrijp jij trouwens die reactie hieronder van Albert?

 2. SanderE

  Alleen maar positief dat er ook sporthelden vanuit andere sporten een connectie met hockey hebben en dit ook naar voren laten komen. En prima te lezen! Natuurlijk zal hockey blijven bestaan maar bekende sporters (teams) (BN’ers) hebben een grote invloed op de populariteit van een sport. Helaas hebben we geen echte hockey BN’ers, die zouden goud waard zijn. Zeker bij de jongens/heren. En ook voor de diversiteit (overigens wordt Oranje op kwaliteit samengesteld en niet op diversiteit). Helene, die tijdens de Oranjezomer hockey (meermaals) positief wil neerzetten voor 700.000-850.000 kijkers (andere tafelgenoten waren helaas niet altijd even enthousiast) “kan” wel degelijk van grote waarde zijn. Net als een Bergkamp en meer.

  1. Mark Bouwman

   Alsjeblieft zeg, BN-ners. Die term alleen al.... Zeg dan topsporters actief of betrokken bij de hockeysport. Frans Bauer is ook betrokken bij hockey, hij is vast de volgende BN-ner voor een interview.

  2. SanderE

   Ik heb er ook niks mee. Influencers etc. Maar het is eenmaal hoe de wereld werkt tegenwoordig. Net als het niet verstandig is in deze tijd je privé gegevens online te zetten. Zet een paar bekende influencers (“BN’ers) in (met een strategie) en dit zal ongetwijfeld een positief effect hebben op de sport hockey (aanwas/diversiteit/populariteit etc).

 3. Mark Bouwman

  @SanderE, kom zaterdag even koffie drinken op Schaerweyde, even kennis maken. Ik betaal 😏.

 4. hansasscheman

  Heeft hockey zelf niet genoeg BN'ers? Dit komt een beetje gefrustreerd over.

  1. SanderE

   Bedoel je Ellen Hoog, Naomi van As of..?

 5. slbal

  Leuk die Hélène, maar ik weet wel dat ze bijna een knieschijf gebroken heeft van iemand vanuit frustratie, omdat die speelster haar steeds dolde…..

 6. Eelco Houwink

  Bij HDM loopt ook een of andere imitatie-Usain Bolt rond Of telt dat niet ?


Wat vind jij? Praat mee...