Het shoot-out gebaar: een greep uit jullie inzendingen

Het regende reacties op de zoektocht naar een nieuw handgebaar voor het aangeven van een shoot-out. Wij nemen de allereerste inzendingen met je door. Heb jij een nog beter idee? Mail ons dan gauw jouw video of foto. Inzenden kan nog tot en met donderdag.

De allereerste.. 1️⃣

De eerste – officiële – inzending zat al binnen twintig minuten na publicatie van het bericht in onze mailbox. Het idee? Twee armen in de lucht, met de wijsvingers wijzend de lucht in. Maar zou dat niet te veel botsen met het bekende twee-minuten-signaal? Overigens hebben we deze variant wel een keer of vijf voorbij zien komen. Maar het was niet de inzending die het vaakst werd ingezonden. 

De populairste 🚨

Jullie lieten je vooral inspireren door het signaal van de strafcorner. De meeste ideeën werden op basis van dat signaal bedacht. Wijzen met de rechterarm naar de goal en met de linkerarm naar de (denkbeeldige) 23-meterlijn. Of wat voor variant hier ook op zou lijken. Met de linkerarm naar de 23-meterlijn en met de rechterhand omhoog, of de armen eerst naar buiten, en vervolgens naar elkaar toe laten komen. Hieronder een greep uit de varianten.

Kilometers afstand 🌍

De ideeën kwamen van veel verschillende plekken. Niet alleen vanuit het hele land, maar ook vanaf vakantieadresjes in het buitenland. Vanaf de camping, tussen de bergen, of zelfs vanuit de andere kant van de wereld. Ook in Australië (zie hoofdfoto) werd er meegedacht over het nieuwe signaal. Hoewel ze in Perth andere regels hebben dan in Nederland, werd er ook daar meegedacht.

De meest bijzondere 🤯

Jullie verzonnen van alles. Van meerdere fluitjes achter elkaar, cirkeltjes met de handen of een handjeklap. Maar de meest bijzondere inzending was wel het pistoolgebaar. Inderdaad, met beide handen een wapen maken van je vingers en in de lucht, of richting de goal wijzen. Pang pang, shoot-out dus. 🔫

De creatiefste 🎨

Om de ideeën te duiden bleek good-old Paint (het grafische programma van Windows) een van jullie favoriete tools. Kijk maar eens naar de mooiste creatie.


Wat vind jij? Praat mee...