Het weekend: mysterie bij Fletio, Dash maakt Ellen Hoog jaloers

Van Waalre tot Roden en op EHV tot Bemmel, het afgelopen weekend werd er volop gehockeyd. Wij bekijken de socials van de Vierde tot en met de Overgangsklasse. Een greep uit de Instagram-parels van de standaardteams. 

Jouw team in deze rubriek? Stuur ons een DM!

We beginnen dit overzicht met een aantal gekke uitslagen. Zoals Pijnacker dat in de Tweede Klasse A uithaalde tegen Noordwijk. De teller liep op tot 8-0 voor de koploper van de poule. Het geheim achter die monsterscore? Een teamfoto die, met de haartjes strak gekamd, vlak voor de wedstrijd werd genomen.

De Brabantse derby

In het zonnige Brabant viel ook een doelpuntenregen op de velden van DVS. De derby tussen Waalre en Heeze eindigde in een dampende 5-5. Held van de thuisploeg was ene Casper, wiens achternaam helaas niet vernoemd in de Instagram-post. Hij was wel goed voor drie goals. Schijnbaar al zijn derde hattrick van dit prille seizoen? Wellicht is hij hiermee de best scorende spits van het zuiden in de standaardteams. Enig minpuntje: het was wel het eerste puntenverlies voor DVS, dat bovenin meedoet in de Vierde Klasse C.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door M.H.V. DVS Heren 1 (@mhvdvsheren1)

De eerste punten voor Roden

De mannen van Roden vierden juist hun eerste punten van het seizoen. Op bezoek bij EHV in Enschede werd in de Eerste Klasse D met 3-0 gewonnen. In een wedstrijdverslag over niet minder dan drie kantjes (op Insta-formaat, maar toch) kunnen de echte fans daar alles over lezen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Roden Heren 1 (@rodenheren1)

De mislukte teamfoto?

Dan de dames. Rapid verblijde ons en z’n fans met een post over de 4-3 zege op Loenen. Met negen uit drie doet de ploeg uit Gorinchem het meer dan goed in de Derde Klasse B. Maar ja, die teamfoto. Daar moeten ze schijnbaar nog een beetje aan werken. Want met de rug naar de fotograaf toezitten is uiteraard not done.

Ze kunnen een voorbeeld nemen aan Bemmel dames 1. Zij poseerden heel uitgebreid na de 4-0 winst op HCM. En dat terwijl de sproeier als een ware dreiging in hun nek hing.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Rapid Dames 1 (@ghcrapiddames1)

 

De teamtruien van Fletio

Voor de dames van Fletiomare kon de dag voor de wedstrijd tegen Phoenix eigenlijk al niet meer stuk. Hun nieuwe teamtruien waren gearriveerd. Reden voor een vreugdesprongetje en een paar mooie foto’s. We vragen ons wel af wat de bijdrage van speelster Robin precies was. Want zij zou, in de wedstrijd die in 1-1 eindigde, twee keer hebben gescoord. Een eigen doelpunten kennen we niet in het hockey, zo luidt de bekende tegeltjeswijsheid. Daardoor is dit Vleutense mysterie vooralsnog niet opgelost.

 

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Fletiomare Dames 1 (@fletiomared1)

Snurkster van de week

Dan nog even naar de dames van Doorn. Verscholen in de bossen op de Utrechtse Heuvelrug won daar de plaatselijke trots met 2-1 van Culemborg. Dat is aardig. Maar onze nieuwsgierigheid wordt nog meer gewekt bij de wekelijkse titel die de ploeg uitreikt. Die voor ‘Snurkster van de week’. Op de redactie van hockey.nl was het giswerk al begonnen. Zou er echt wekelijks iemand zich verslapen bij Doorn? Of staan ze soms te tukken in het veld? Hoe dan ook, we zijn dol op zulke teamprijsjes, vooral als de uitleg en achtergrond met het grote publiek worden gedeeld.

 

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Doorn Dames 1 (@doorndames1)

 

Dash TV

Tot slot. Een kijktip, alvast voor het komende weekend. Want de mannen van Dash maken na afloop van hun wedstrijd altijd een heuse nabeschouwing, genaamd Dash TV. Een analyse waar Ellen Hoog, Pierre van Hooijdonk en Rafael van der Vaart jaloers van zouden worden. Met hun eigen huiskenner en een stick als microfoon wordt in geuren en kleuren teruggeblikt op belevenissen van de ploeg uit Hoogezand. Zondag had Dash vrij  wegens een oneven aantal ploegen in hun poule. We verheugen ons nu al op de volgende uitzending.

 

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door MHC Dash Heren 1 (@dash_h1)


Wat vind jij? Praat mee...