Hockey coronanieuws: Belgische Ere Divisie per direct gestopt

De Belgische hockeybond heeft donderdagavond in verband met het coronavirus per direct de Belgian League competities, inclusief de Ere Divisies, voor dames en heren gestopt. Vanwege ‘de uitzonderlijke omstandigheden’ worden er geen kampioenen uitgeroepen en degraderen er ook geen ploegen. hockey.nl houdt je via onderstaand blog op de hoogte van alle hockeyupdates rondom het coronavirus. Heb je zelf nou een interessant nieuwsbericht over corona en de hockeysport? Mail naar redactie@hockey.nl.


33 Reacties

 1. stekel

  Het olympisch comité van Australië (AOC) heeft alle Australische atleten opgeroepen te voorbereidingen op de Olympische Spelen van Tokio komende zomer te staken Dat is enige juiste en waarom braaf en slaafs wachten op het IOC.. Nederlanders zijn toch zo’n rebels volk ? die richtlijnen van boven negeert.. zie toestroom naar stranden etc Down under is down to earth en neemt zelf het enige voor de hand liggende besluit

 2. jvolcano

  Als het 2021 wordt: 1. Wat gaat Max Caldas doen? 2. Wat gaat de KNHB met Max Caldas doen? 3. Komt Verga terug?

  1. stekel

   1. Contract loopt af dus Caldas is er niet 2021 voor NL 2. Contract loopt af dus niks 3. Is dat nu van enig belang nog ?

  2. AvA

   Hoezo Verga terug? Is dat zo n belangrijk issue🤣🤣

 3. tiemezegelink

  Australië en Canada doen niet mee als de OS niet verschoven wordt!

 4. RobV

  Alleen onder druk van de buitenwereld komen IOC en Abe tot de conclusie dat het beter uitgesteld kan worden, dat is geen goede beurt. Niet dat het weinig voeten in de aarde heeft, want door het huidige Olympisch dorp kan straks een streep want er komen Japanners in te wonen. Al zouden die ook weer onteigend kunnen worden de volgende zomer, alles is daar mogelijk. En wat te doen met Caldas? Het is misschien een goede kans om het nu anders te gaan doen en met een nieuw gezicht voor de groep vol gas naar de OS in 2021 te gaan.

 5. rhonig

  Caldas: als in zijn contract staat tot en met de olympische spelen van Tokio en er staat niet een expliciete expiratiedatum in, dan zou hij er ook een jaar aan vast kunnen plakken tot en met de OS, al zou dat ongeloofwaardig zijn. Als hij zijn vertrek niet vroegtijdig had aangekondigd, dan was deze discussie er waarschijnlijk niet geweest en was het een walkover voor hem geworden.

 6. RobV

  @rhonig Ja, het heette dat hij toe was aan wat anders en het is dan wel een wat gek signaal naar spelers toe om desondanks door te gaan. Het lijkt beter om een coach te hebben die minder uitgeblust is, maar ik denk dat het verhaal wordt dat Caldas 'op uitdrukkelijk en dringend verzoek van de KNHB alsnog heeft besloten om door te gaan, gezien de ontstane uitzonderlijke situatie'.

 7. stekel

  Zou KNHB na de nieuwe maatregelen van vandaag, nu nog de oortjes laat hangen naar het IOC? Wat denkt de lezer hier ?

 8. solo

  1 juni! Dat is einde competitie volgens mij! Succes met de plannen voor volgend jaar knhb. Hopelijk met net zo’n mooie oplossing als de zaal... Maar het belangrijkste blijf gezond..

 9. luchtisblauwgrasisgroen

  Dick Pound meldt dat het definitief wordt uitgesteld naar 2021. Naast wat dit voor Caldas betekent, hoe wordt er om gegaan met de oude garde die allemaal nog een jaar ouder zullen zijn? Hoeveel zullen er stoppen?

  1. stekel

   Nieuwe coach, nieuwe selectie .. What else?

 10. luchtisblauwgrasisgroen

  En alle samenkomsten t/m Juni verboden, dit betekent dat de Hoofdklasse en EHL pas in de zomer af kunnen worden gemaakt (zou evt een goed alternatief voor OS kunnen zijn).

  1. stekel

   En denk je dat dat realistisch is?

 11. rhonig

  Gewoon doorhockeyen in de zomer. Ik neem aan dat niemand gaat vliegen, want dan wordt het virus weer verspreid. Mensen die over hun zomervakantie beginnen meteen achter het behang plakken!

  1. frans-j

   Gewoon stoppen en eind augustus weer gaan hockeyen.

  2. koeienbijtenniet

   Helemaal eens Frans. Hoezo door hockeyen in de vakantie? Ik denk dat als dit vreselijke virus onder controle is, iedereen wil genieten van hun vrijheden en sociale contacten. Daar hoort vakantie bij.

 12. stekel

  En denk je dat dat realistisch is?

  1. vakantie

   En wat denk jij dat realistisch is?

  2. koeienbijtenniet

   In september starten met een nieuwe competitie.

 13. solo

  Eerlijk gezegd denk ik niet dat we in de zomer weer naar het buitenland kunnen. Veel landen zullen nog op slot zijn of hebben het Coronavirus nog niet onder controle. Dit gaat maanden duren. Hopelijk kunnen we dan in Nederland wel weer dingen doen. Het wordt dan vakantie in eigen land

 14. lynnBosman

  Tsja zoveel opties.. Stranden bevriezen, een verkort play off en play out systeem met bovenste 4, nr 10 en 11 (hoewel er nog een paar op plek 4 zouden kunnen eindigen zowel dames als heren), competitie schrappen.. Pro league afmaken in het nieuwe seizoen of schrap je deze ook een begin je opnieuw.. OS uitstellen is ontzettend jammer, maar gezondheid eerst. Benieuwd of een De Goede nog een jaartje eraan plakt.

 15. rhonig

  Koeienbijtenniet: iedereen die nu het woord vakantie in de mond durft te nemen is van een ongekende verwendheid. Gewoon even niet over hebben en straks in de zomermaanden en daarna de schouders eronder.

  1. koeienbijtenniet

   Daar denkt 90% anders over. Maar je mag het gerust alle ouders uitleggen

 16. MIck

  Hoe jammer ook Seizoen zit erop.

 17. RobV

  @lynnBosman Het is haar eigen keuze natuurlijk, maar ik zou het raar vinden als Eva de Goede nu stopt. In de vorm van haar leven, een dragende speelster en dan zou je niet de Olympische Spelen als afsluiting willen? Verder eens met @rhonig dat je als serieuze sporter nu gewoon in de zomer verder moet gaan met je sport. Er is lang genoeg weinig of niets te doen geweest. Het zou eigenlijk vanzelfsprekend moeten zijn.

 18. rataplan

  Tjah dan word de Olympische spelen verplaatst terecht natuurlijk. je zal maar net een handtekening hebben gezet onder een contract met een buitenlander vanuit heren of dames 1 teams. Pech geld weg?

  1. MIck

   Dat is het nu ook, want het huidige seizoen zit erop.

 19. koeienbijtenniet

  Zou het niet eens wat zijn als er wat breder gekeken wordt dan hoofdklasse en het Nederlands elftal? Het is nu veel van hetzelfde. Interviews met coaches en spelers die lager spelen dan hoofdklasse, jeugdspelers interviewen van landelijk t/m landelijke subtop klasse etc. Verenigingen in bloei, verenigingen die niet goed draaien? Het hockeypubliek is zoveel breder. Soms staat er bij verenigingen die in de 2e klasse uitkomen veel meer publiek dan bij een wedstrijd in de hoofdklasse.

 20. stekel

  Ook in besluitvaardigheid over al dan niet doorgaan competitie, streeft België ons voorbij

 21. HansiePansie

  Misschien dat de KNHB zijn hoofdkantoor in Wit-Rusland kan vestigen? Daar wordt het Corona virus gewoon ontkend, en gaan alle competities gewoon door! Mocht er iemand van de KNHB meelezen, hierbij een gratis tip! https://sochicken.nl/keuzes-maken

  1. stekel

   👍


Wat vind jij? Praat mee...