Hockey5s: het programma en de livestream voor het EK

De eerste editie van de EK hockey5s voor dames begint woensdag (28 juni – 1 juli) in het Poolse Walcz. In de poulefase neemt Nederland het op tegen Zweden, Oostenrijk, Oekraïne en Slowakije. Na de laatste groepsduels op vrijdag vinden op die dag ook de halve finales plaats. Zaterdag worden de prijzen verdeeld. 

Wil je dit toernooi nou vanuit je luie stoel volgen? Dat kan. De duels van de Oranje-afvaardiging zijn namelijk live te zien op de site van de Europese hockeybond.

Bondscoach Mark Dekker gaat met zijn tien geselecteerde dames op jacht naar historisch goud. Dat lukte de mannen een jaar eerder, op dezelfde plek. Walcz is namelijk de plek waar de mannen vorige zomer het EK-goud pakten. Een bekende plek voor Dekker. Want daar was de Brabander assistent van mannenbondscoach Gerold Hoeben. Het eerste historische goud is dus binnen, maar de tweede – en eveneens historische – gouden plak lonkt. Daar zit bovendien een WK-ticket aan verbonden. Het WK Hockey5s in Oman, dat plaatvindt in januari 2024.

Programma van Oranje:

Dag Wedstrijd 
Wo 28 juni (16.00 uur) Nederland – Zweden
Do 29 juni (11.00 uur) Nederland – Oostenrijk
Do 29 juni (17.00 uur) Nederland – Oekraine
Vrij 30 juni (09.30 uur) Nederland – Slowakije
Vrij 30 juni (19.00 uur) Evt Halve finale
Za 1 juli (14.00 uur) Evt Finale

Het complete speelschema vind je hier.

Hockey5s is het format waarmee de internationale hockeyfederatie FIH de populariteit van de hockeysport wil vergroten. Er wordt gespeeld met vier veldspelers en een doelman, op een veld dat ongeveer de grootte heeft van een half hockeyveld. Alle lijnen, behalve de doellijn, zijn afgedekt door boarding, waardoor de bal vrijwel continu in het spel blijft.


Wat vind jij? Praat mee...