Hockeytoppers zetten zich via clinic bij Hurley in voor KiKa

Toppers uit de hockeywereld zetten zich in voor KiKa, de organisatie die doel heeft om de genezingskans van kinderen met kanker te verhogen naar 95 procent. Bekende (oud-)hockeyers als Eva de Goede (179 interlands en weer bij de Oranje trainingsgroep), Floris Evers (oud-international) en Terrance Pieters (Jong Oranje) nemen op 21 oktober deel aan een hockeyclinic bij het Amsterdamse Hurley, waarvan de opbrengst naar het goede doel gaat.

‘Het is de bedoeling dat de Kika Hockeclinic uitgroeit tot een jaarlijks terugkerend evenement”, zegt Kim Ten Klei van KiKa. ‘Door onder meer Ellen Hoog, die zich inzet voor KiKa, is er al jaren en relatie tussen KiKa en hockey. Ellen kan niet bij de eerste editie zijn, maar we hopen niettemin op veel deelnemers. Het is voor kinderen een mooie kans om hockeytips te krijgen van hockeytoppers.’

‘De KiKa Hockeyclinic moet uitgroeien tot een jaarlijks evenement’

De eerste editie van de Kika Hockeyclinic  wordt gehouden op zaterdag 21 oktober en is bedoeld voor jongens en meisjes van 9 tot en met 13 jaar. De clinic begint om 13.00 uur op Hurely. Behalve hockeyen kunnen de deelnemers aan het einde van de middag ook op de foto met de hockeysterren. Deelname kost 50 euro.

Eva de Goede. Foto: Koen Suyk

Dit zijn alle tophockeyers die in ieder geval meedoen aan de clinic: Terrance Pieters, Derck de Vilder, Morris de Vilder, Renee van Laarhoven, Marijn Veen (allen Jong Oranje), Noor de Baat, Felice Albers, Matis Papa (allen Nederlands A), Dennis Warmerdam (Pinoke Heren 1), Jacky Schoenaker en Eva de Goede (beiden Amsterdam Dames 1) en Floris Evers.


Wat vind jij? Praat mee...