Hockeyversoepelingen: iedereen mag trainen, ook binnen

‘We moeten bewegen om gezond te blijven.’ Onder dit motto van Ernst Kuipers, de nieuwe minister van VWS, gaat ook de hockeysport vanaf zaterdag verder open. Alle hockeyers mogen zowel binnen als buiten, overdag en ’s avonds, trainen en onderling wedstrijden spelen. Alleen de competities worden nog niet hervat.

Tijdens de persconferentie van het nieuwe kabinet werden vrijdagavond wel enkele voorwaarden verbonden aan de verdere opening van de (hockey-)sport:

  1. De clubhuizen (kantines bij sporthallen) zijn alleen open voor afhaal.
  2. Kleedkamers, toiletten en douches zijn toegankelijk. Bij gebruik is een coronatoegangsbewijs vanaf 18 jaar en een mondkapje vanaf 13 jaar verplicht.
  3. Publiek is niet toegestaan.
  4. Bij zaalhockeyen is een coronatoegangspas verplicht vanaf 18 jaar.
  5. Bij zaalhockey is binnen (ook in blaashallen) het dragen van een mondkapje (vanaf 13 jaar) en 1,5 afstand verplicht. Behalve tijdens het sporten.

Competitie

De KNHB stuurde begin deze week naar alle clubs een bericht dat ze er rekening mee moesten houden dat zaterdag mogelijk de zaalcompetitie weer werd hervat. De hockeybond zou dan het reeds geplande competitieschema verder volgen. Veel clubs bereidden zich ondanks de onzekerheid voor op hervatting van de competitie die sinds 18 december 2021 stilligt.

Controle van de coronatoegangspas is verplicht om een zaalaccommodatie te kunnen betreden. Foto: Willem Vernes

Dat programma is na de persconferentie voor dit én volgend weekend afgelast, aangezien de huidige coronaregels doorlopen tot 25 januari. Dan volgt een nieuwe persconferentie. De KNHB laat weten dat ze dit weekend de lijst met veelgestelde vragen aanpast. Begin volgende week volgt nader bericht over hoe wordt omgegaan met het vervolg van deze competitie.

Hoofdklasse

De Hoofdklasse Zaal, die door de overheid als professioneel is aangemerkt, kan gewoon door blijven gaan. Op zaterdag 22 januari staat de laatste reguliere speelronde op het programma. Een dag later zijn de halve finales, in het weekend daarop worden de prijzen verdeeld.


Wat vind jij? Praat mee...