Indeling en speelschema’s bondscompetities begin augustus bekend

De KNHB maakt op 3 augustus de poule-indelingen en wedstrijdprogramma’s bekend van de bondscompetities, zo heeft de hockeybond zojuist gecommuniceerd.

Dit betekent dat standaardteams van de Hoofdklasse tot en met de Derde Klasse dan weten tegen wie en wanneer ze spelen. Ook de A- en B-junioren in de Top- en Subtopklasse en de beste reserveteams en veteranen in de westelijke drie districten kunnen op die dag hun agenda’s gaan invullen. De beste jeugdteams van Nederland weten al bij wie ze in de poule zitten. Die indeling is woensdag gepubliceerd.

Teams uit de Vierde Klasse krijgen op 17 augustus te horen wie ze dit seizoen tegenkomen of juist ontlopen. Drie dagen later – dus op 20 augustus – volgt de indeling van alle districtscompetities. De wedstrijdprogramma’s zijn kort na die data te zien in de standenmotor op hockey.nl, knhb.nl en in de clubapps.

Sleutelen aan de poules

Momenteel werkt de competitieleiding van de KNHB aan de indelingen. Vanwege teams die laat worden teruggetrokken uit de competities – bijvoorbeeld door opzeggingen – moet er in de zomerperiode nog worden gesleuteld aan de samenstelling van de poules.

Bij het opstellen van de speelschema’s wordt vervolgens gekeken naar een goede verhouding tussen thuis- en uitwedstrijden, in verband met de veldcapaciteit van de clubs. Bovendien hebben veel verenigingen verzoeken ingediend, zoals het tegelijk laten spelen van eerste teams.

De landelijke jeugdteams beginnen op 4 september aan hun competities, nagenoeg alle andere ploegen starten in het weekend van 11 en 12 september


3 Reacties

  1. SanderE

    Weet iemand of senioren (bonds) weer in dezelfde poules worden ingedeeld als afgelopen seizoen?

  2. rustaaagh

    Door terugtrekkingen en teams die er het beste voor stonden in de klasse daaronder zullen ze wsc wel nieuwe moeten poules maken, ook zodat de teams uit 1 poule allemaal in dezelfde regio zitten.

  3. gelderlander

    Reclame plaatje voor Simpel.nl , ze zullen jullie wel bedanken ?


Wat vind jij? Praat mee...