Jonge talenten in 6 regio’s aan de slag bij Hockey Academie

De Hockey Academie is weer van start gegaan: begin en medio september zijn de selectietrainingen in 6 regio’s. De geselecteerde talenten uit de C- en D-jeugd krijgen een half jaar lang gratis training van hoofdklassespelers of toptrainers.

De talenten trainen dan wel op de grote clubs (Amsterdam, HGC, Oranje Rood, Laren, Nijmegen, Zwolle), toch is niet de bedoeling dat de ze meteen naar die clubs vertrekken. ‘Voor de ontwikkeling van deze talenten is het van belang wekelijks te excelleren in het eigen team’, stelt de Academie in een persbericht. De jonge hockeyers kunnen zich vervolgens tijdens de gratis trainingen onder leiding van toptrainers en tophockeyers verder ontwikkelen.

De trainers zijn onder anderen hoofdklassespelers Joep de Mol, Mink van der Weerden, Ellen Hoog en Floris van der Linden en toptrainers zoals Helen Lejeune, Anthony Potter en Bert Bunnik. Daarnaast zullen ook andere hockeyers uit de Heren 1 en Dames 1 van de gastclubs, internationals en oud-internationals de Hockey Academie trainingen op de verschillende locaties verzorgen. De Hockey Academie is geïnitieerd door ABN AMRO en EIFFEL.


Wat vind jij? Praat mee...