Keepersproza uit het Amsterdamse Bos

Wist je dat… keepers niet altijd alleen maar ballen tegenhouden, maar ook andere passies kunnen hebben? Zo is daar Daan Wisselink, eerste keeper van Hurley Heren 1, die wekelijks in zijn pen klimt na de wedstrijd. We kregen dit pareltje toegestuurd via redactie@hockey.nl en willen ‘m jullie niet onthouden.

‘Dag lieve lezers en Hurleysympathisanten,

De zondag. In veel religies een dag waar rust geboden is. Een dag die door sommige mensen wordt gebruikt voor bezinning, om samen te komen in kerken en kathedralen en op zoek te gaan naar vergiffenis voor aardse zonden als seks voor het huwelijk of het niet inchecken met de OV-chipkaart. Anderen spenderen deze heilige dag doorgaans brak en herstellend van een weekend vol vertier, waar ze hun waardigheid aan diggelen hebben geslagen en verspreid over het Amsterdamse nachtleven hebben achtergelaten, angstig anticiperend op De Maandag waarop het hectische circus van maatschappelijke verantwoordelijkheden weer van voor af aan begint. Weer anderen associëren deze dag met obligate bezoekjes aan de schoonmoeder. 

Voor de Hurleystrijders staat deze symbolische dag echter maar in het teken van één ding. Match-Day. De dag waarop een week hard trainen cumuleert in een spectaculair gevecht van twee keer vijfendertig minuten met meer drama dan een overspannen huisvrouw. En wát voor een dag. Een kraakheldere, zonnige herfstdag, met temperaturen die al voorzichtig de tepels doen verstenen, bood het meteorologische decor voor wederom een prachtige affiche in de Hoofdklasse. Bloemendaal – Hurley. De kwakkelende Mussen van Bloemendaal kennen een lastige competitiestart en deze wedstrijd zou hun titelaspiraties al vroeg vleugellam kunnen leggen. Aan Hurley de taak de nare smaak van het hartverscheurende verlies een week eerder tegen HGC weg te spoelen. Voor Hurley een mooie kans, voor Bloemendaal een mus-t.’

Lees het hele verslag van de Hurley-doelman op de Facebookpagina van Hurley Heren 1.


1 Reactie

  1. renzezwerver

    Je mag ze niet missen!!!! Elke week weer!!!! Bekijk de afgelopen weken op FB HurleyH1


Wat vind jij? Praat mee...