Keepplaying Summer Edition 3: Ladder drill en doelendans

De Ladder drill, wedstrijdje Lift Scoren en de Doelendans. Het zijn slechts enkele van de vele oefeningen die je vandaag vindt in deel 3 van de Keepplaying Summer Edition. In samenwerking met de KNHB bieden we jullie wekelijks de tofste hockeytrainingen en oefeningen aan om deze zomer uit te proberen.

De KNHB heeft daarvoor allereerst de hulp ingeroepen van de commerciële partijen waarmee de bond in het verleden bij evenementen al heeft samenwerkt: Bovelander Hockey Camps, BP CollegeSportways en TeamStreethockey. Zij zorgen wekelijks voor een basis met afwisselende trainingsvormen, waarmee jullie op het veld aan de slag kunnen. Ook andere commerciële partijen kunnen meedoen en trainingsvormen toevoegen.

Naast deze partijen geven we natuurlijk iedereen de mogelijkheid om anderen te inspireren met uitdagende oefenstof. Dus heb jij een toffe oefening, maak er een visual of video van en deel deze met ons via redactie@hockey.nl. Zo zorgen we er met elkaar voor dat we deze zomer lekker kunnen hockeyen en (hopelijk) vanaf 1 september nog vaardiger aan de competitie kunnen beginnen.

Op hockey.nl vind je elke week een greep uit al die trainingen voor jong en oud. Op KNHB.nl vind je een overzicht van alle trainingen met extra informatie en tips voor het geven van trainingen.

Bovelander Hockey Camps

BP College

TeamStreethockey

Wedstrijdje lift-scoren

Deze training is ingestuurd door HockeyWerkt.

Interceptie

In deze oefening van hockeycoach.nl kun je verdedigen trainen. De verdediger, die niet in de cirkel mag komen, moet twee keer proberen om de bal te onderscheppen. Anders kan de aanvaller in de cirkel scoren.

5 tegen 3

Deze oefening is ingestuurd door Hockeyschool De Hilver.

Stoelendans

Deze oefening is ingestuurd door HockeyPraktijk.


1 Reactie

  1. K.IJker

    Filmpje van BP College. Met hockey international die forehand slaat met 1 (linker)hand. Kan de bondscoach hem misschien uitleggen en aanleren hoe je wel een technisch perfecte forehand slaat met 2 handen aan je stick? Misschien wordt Oranje dan wel olympisch kampioen.


Wat vind jij? Praat mee...