Keepplaying Summer Edition #5: reaction time en target training

Reaction Time, Mind & Body en Target Training. Het zijn slechts enkele van de vele oefeningen die je vandaag vindt in deel 4 van de Keepplaying Summer Edition. In samenwerking met de KNHB bieden we jullie voor het laatst de tofste hockeytrainingen en oefeningen aan om deze zomer uit te proberen.

De afgelopen weken hebben we mede met hulp van onder meer Bovelander Hockey Camps, BP CollegeSportways en TeamStreethockey afwisselende trainingsvormen aan jullie kunnen presenteren. Kijk hier Summer Edition 1, Summer Edition 2, Summer Edition 3 en Summer Edition 4 terug. Op KNHB.nl vind je een overzicht van alle trainingen met extra informatie en tips voor het geven van trainingen.

Bovelander Hockey Camps

 

TeamStreethockey

Driehoekspel

In deze oefening van hockeycoach.nl is een leuk en dynamisch spel voor tussendoor. De twee spelers spelen tegen elkaar. De bal wordt rustig door de driehoek gespeeld. De enige regel is, dat de bal niet door dezelfde opening teruggespeeld mag worden. De balbezitter moet dus links of rechtsom dribbelen om de bal daarna weer door de driehoek te spelen. Kan de tegenstander de bal niet ontvangen, dan heb jij een punt.

Lopen als een slang

Deze oefening om het vrijlopen te verbeteren, is aangeleverd door HockeyPraktijk.

 


Wat vind jij? Praat mee...