Kelderklasse: Terriërs Heren 3 start petitie om weer Heren 4 te worden

Terriers Heren 4 werd deze zomer na twintig roemruchte jaren tegen hun zin in Terriërs Heren 3. Het team vindt naar eigen zeggen met hun smeekbeden geen gehoor bij de KNHB en zijn een online petitie gestart, om hun oude naam te behouden.

Het statement bij de petitie ‘JE SUIS HEEREN4’ is als volgt:

We zijn er ziek van, doodziek, ons geliefde naam Terriërs Heren 4 is gedegradeerd naar Terriërs Heren 3. Ondanks vele pogingen tot behoud van onze naam krijgen we geen gehoor aan onze oproep bij de KNHB. Om die reden kiezen we nu de aanval en vragen we jou om ons te helpen met het tekenen van deze petitie! Laat het er niet bij zitten en zorg ervoor dat Terriërs Heren 4 weer terugkomt! Teken de petitie nu!

View this post on Instagram

𝐎𝐟𝐟𝐢𝐜𝐢𝐞𝐞𝐥 𝐬𝐭𝐚𝐭𝐞𝐦𝐞𝐧𝐭 𝐇𝐞𝐫𝐞𝐧 𝟒, 𝐃𝐞 𝐓𝐞𝐫𝐫𝐢𝐞𝐫𝐬⁣ ⁣ Al jaren is Heren 4 een begrip binnen en buiten De Terriërs. Na de vele klappen van 2020 is er⁣ nog een klap bijgekomen. De KNHB heeft namelijk besloten dat het team, geleid door Nick van⁣ Schooten, vanaf heden door het leven moet gaan als Heren 3. ''𝘌𝘦𝘳𝘴𝘵 𝘸𝘰𝘳𝘥𝘵 𝘩𝘦𝘵 𝘱𝘶𝘣𝘭𝘪𝘦𝘬 𝘷𝘢𝘯 𝘫𝘦⁣ 𝘢𝘧𝘨𝘦𝘯𝘰𝘮𝘦𝘯, 𝘥𝘢𝘢𝘳𝘯𝘢 𝘫𝘦 𝘷𝘦𝘳𝘵𝘳𝘰𝘶𝘸𝘥𝘦 𝘯𝘢𝘢𝘮, 𝘥𝘢𝘵 𝘪𝘴 𝘯𝘪𝘦𝘵 𝘮𝘢𝘬𝘬𝘦𝘭𝘪𝘫𝘬'' Nick van Schooten.⁣ ⁣ Ook oud leden reageren gelaten op het nieuws. Zo citeren wij Wouter P. (oud speler en⁣ oefenemeister H4) ‘’𝘐𝘬 𝘸𝘢𝘴 𝘣𝘪𝘫 𝘥𝘦 𝘰𝘱𝘳𝘪𝘤𝘩𝘵𝘪𝘯𝘨 𝟸𝟶 𝘫𝘢𝘢𝘳 𝘨𝘦𝘭𝘦𝘥𝘦𝘯 𝘷𝘢𝘯 𝘏𝘦𝘳𝘦𝘯 𝟺 𝘢𝘭 𝘥𝘦𝘦𝘭 𝘷𝘢𝘯 𝘩𝘦𝘵 𝘵𝘦𝘢𝘮⁣ 𝘦𝘯 𝘬𝘢𝘯 𝘢𝘭𝘭𝘦𝘦𝘯 𝘮𝘢𝘢𝘳 𝘻𝘦𝘨𝘨𝘦𝘯 𝘏𝘦𝘳𝘦𝘯 𝟺 𝘪𝘴 𝘮𝘦𝘦𝘳 𝘥𝘢𝘯 𝘩𝘰𝘤𝘬𝘦𝘺, 𝘏𝘦𝘳𝘦𝘯 𝟺 𝘪𝘴 𝘮𝘦𝘦𝘳 𝘥𝘢𝘯 𝘦𝘦𝘯 𝘵𝘦𝘢𝘮, 𝘏𝘦𝘳𝘦𝘯⁣ 𝟺 𝘪𝘴 𝘦𝘦𝘯 𝘣𝘦𝘨𝘳𝘪𝘱 𝘦𝘯 𝘦𝘦𝘯 𝘸𝘦𝘦𝘳𝘴𝘱𝘪𝘦𝘨𝘦𝘭𝘪𝘯𝘨 𝘷𝘢𝘯 𝘩𝘦𝘵 𝘤𝘭𝘶𝘣𝘨𝘦𝘷𝘰𝘦𝘭.’’⁣ ⁣ Ondanks vele pogingen tot behoud van de naam krijgen we geen gehoor aan onze oproep bij⁣ de KNHB. Om die reden kiezen we nu de aanval en vragen we jou om ons te helpen met het⁣ tekenen van deze petitie! Laat het er niet bij zitten en zorg ervoor dat Terriërs Heren 4 weer⁣ terugkomt! Teken de petitie nu op: vetschudden.nl/petitie (LINK IN BIO)

A post shared by Terriërs Heren 4 (@terriersherenbier) on

Twintig jaar lang was Terriërs Heren 4 – in de volksmond Terriërs Heren Bier – een begrip van de hockeyclub uit Heiloo. Ooit opgericht als studententeam, voor onder andere ex-Heiloo’ers die in Groningen studeerden, maar het zo naar hun zin hadden in Noord-Holland, dat ze zonder problemen elk weekend de lange reis naar Heiloo maakten.

Want Terriërs Heren 4 is altijd hun team gebleven. Het is volgens oud-aanvoerder Maurits Meester een team waar je bij wilt horen. Heren 4 bestaat uit Noord-Hollandse levensgenieters met scherpe randjes, die van hockeyen in de kelderklasse een kunst hebben gemaakt.

‘Het hoogtepunt in die vijftien jaar dat ik in het team speel is het kampioenschap in de reserve Vierde Klasse. Nu spelen we reserve Zevende Klasse. Die handschoen past ons perfect. We spelen elke week leuke potjes’, vertelt Meester, die al vijftien jaar in het team hockeyt.

Terriërs Heren 4.

Het team houdt ervan de boel een beetje op te schudden

‘Wij zijn misschien wel het enfant terrible van de club. Wij hebben een keer op de club het derde kunstgras geopend. In ieder geval, die taak hebben we ons toegeëigend. Dus hebben wij dat veld Terriërs Heren Bier gedoopt. Met tiewraps maakten wij een bord met deze naam vast aan het veld. Voor die actie moesten we wel even op het matje komen bij het bestuur. Ook dit was gewoon een ludieke actie. We houden ervan om de boel af en toe een beetje op te schudden en de grenzen op te zoeken.’

In twintig jaar tijd hebben de sterke verhalen zich langzaam opgestapeld. Een dieptepunt was een uitwedstrijd met acht man, omdat drie spelers opeens kwijt waren. Een curieuze ervaring was de confrontatie met de Brabantse politie. Heren 4 had een aantal rollators gekocht om hockeytassen naar een hockeytoernooi te vervoeren, maar de politie dacht dat ze  gestolen waren in het lokale bejaardentehuis. Na een verhoor op het politiebureau van drie spelers van Heren 4 bleek alles in orde.

Toen Terriërs Heren 4 nog Terriërs Heren 4 was.

Team verkeert in een identiteitscrisis

Dit jaar onstonden er geruchten dat Heren 4 opeens Heren 3 zou worden, door het wegvallen van het oude Heren 3. Deze zomer werd de nachtmerrie van Heren 4 werkelijkheid.

Het betekent een identiteitscrisis voor de hockeyers van Heiloo. Ze hebben nog geprobeerd om Jong Heren 1 Heren 3 te dopen, zodat ze zelf de 4 konden handhaven. Maar vorige maand was de realiteit bitterzoet in de standenmotor van hockey.nl. Terriërs Heren 3 werd de keiharde realiteit. Waar andere hockeyers misschien blij zijn als ze een promotie maken in getal, werden er nu tranen geplengd.

De boosheid kwam. Verbittering, over de gang van zaken. Onmacht.

Ze laten het er niet bij zitten, na twintig schitterende jaren. ‘Sinds het definitief in de standenmotor staat, hebben we besloten om campagne te voeren. We weten gewoon even niet wie we zijn. Nu hebben we het ludieke idee van de petitie om de KNHB onder druk te zetten. Volgende week arriveren de opspeldbuttons die we hebben besteld.’

Een uitje van Terriërs Heren 4

Het voelde anders, als Heren 3 spelen. Prompt verloor het team de eerste wedstrijd

Afgelopen weekend speelde Terriërs Heren 3 hun eerste wedstrijd van het seizoen. Het team verloopt nipt met 3-2 van VVV Heren 9. Maurits Meester verklaart: ‘Het was toch anders als Heren 3. Het eerste kwart lieten we het liggen, omdat we niet het spel speelden van Heren 4. We zaten anders in de wedstrijd. Het voelde anders. We moesten onze yell aanpassen. Van vier naar drie schamele hoeraatjes.’

Oud-aanvoerder Maurits Meester. Een van de voortrekkers van de campagne om weer Heren 4 te worden.

Wil je Terriërs ook steunen in hun ludieke en quasi-serieuze plan om hun oude teamnaam te behouden? Teken dan de petitie.


11 Reacties

 1. Eelco Houwink

  ‘T is maar waar je je druk om maakt. Ik zou er meer problemen mee hebben om als hondensoort door het leven te moeten.

  1. dragoncl

   Of een mus

 2. hockey69

  Kleuters

  1. Derrick Bijker

   Liefhebbers, met een gezonde dosis humor.

 3. jacobbuddingh

  Heren Brie is ongeveer net zo leuk als Heren Bier. 't Stankje ook.

 4. mark-j

  Kan volledig achter deze humorvolle Heeren 4 staan ! Beetje humor kan het hockey op zijn tijd best gebruiken!

  1. net niet....

   klopt...misschien naar de veteranen..

 5. nl-mark

  Reserve 7e klasse?!? Nooit geweten dat dit bestond.. O.d.z. Sorry, die bal raakte ik goed

 6. ewoutwajer

  Als mede heren 4-er voel ik de pijn. Ben van 4 naar 2(bij gebrek aan andere teams) gegaan en terug naar 4. 4 is de mooiste die er is

  1. Eelco Houwink

   Mooi man, daar is veel overtuiging, geloof in eigen kunnen voor nodig geweest om uit deze donkere fase in je leven te komen En nu vast blijven houden- ik moet er niet aan denken wat er anders gebeurt (...)

 7. goud

  Heel mooi verhaal!


Wat vind jij? Praat mee...