KNHB: alleen rij-ouders, begeleiders en vrijwilligers welkom

Naast spelers zijn alleen rij-ouders (bij uitspelende jeugdteams), teambegeleiders, en vrijwilligers (zoals scheidsrechters) die nodig zijn om te kunnen spelen, vanaf dinsdagavond 18.00 uur nog welkom bij hockeywedstrijden. Voor iedereen die na een wedstrijd geen functie meer heeft, geldt: zo snel mogelijk het sportpark verlaten.

Dat heeft de KNHB dinsdag bekend gemaakt naar aanleiding van de maatregelen die het kabinet dinsdagavond afkondigde voor in ieder geval de komende drie weken. De maatregelen houden onder meer in dat er bij sportwedstrijden geen publiek meer aanwezig mag zijn en dat de sportkantines dicht moeten blijven.

Met sportkantines wordt het horecadeel van een clubhuis bedoeld, zo is inmiddels duidelijk geworden. De KNHB adviseert niettemin dringend kleedkamers en wc’s niet te gebruiken en alle voorzorgsmaatregelen (1,5 meter afstand, vaak handen wassen, vermijd drukte) in acht te nemen.

Rij-ouders

De bond benadrukt dat alle geplande wedstrijden en trainingen in heel Nederland doorgaan, mits clubs geen uitstel vragen voor teams die zijn getroffen door minimaal zes afwezigen in verband met corona of quarantaine. Clubs dienen deurbeleid voor het sportpark te hanteren en geen bezoekers toe te laten. Bij uitspelende ploegen zijn alleen teambegeleiders toegestaan. Bij jeugdleden tot en met achttien jaar vallen de rijders onder de teambegeleiding. Zorg er wel voor dat je het aantal rijouders beperkt tot dat wat je nodig hebt om naar de wedstrijd te komen, zo stelt de KNHB.

Op de eigen accommodatie, dus bij thuiswedstrijden en trainingen, vallen rijdende ouders niet onder de teambegeleiding. Zij mogen hun kinderen afzetten en ophalen, maar mogen niet kijken bij trainingen en wedstrijden.

 

 


16 Reacties

 1. jochenvanwestendorp

  Begrijpelijk! Als dit voorlopig de grootste zorgen zijn dan mogen we in onze handen knijpen. Overigens is de bereidwilligheid om te rijden wel enorm gestegen bij de ouders....

 2. nic-vis

  Lijkt me prima, laten we onze zegeningen tellen dat de kinderen kunnen blijven hockeyen.

 3. annikad

  Heel fijn dat er nog gehockeyd kan worden! Maar als je kind niet in zijn eigen woonplaats hockeyt (en dus een stuk moet rijden) dan moet je wel 11/2 uur in de auto wachten? 😕

  1. mila

   Tja, helaas .. dat is dan maar zo. Je kan ook zelf lekker een frisse neus halen door te gaan wandelen of hardlopen.. win win

  2. hijo

   Of ondertussen boodschappen doen... Je mag nog wel naar de supermarkt!

 4. rancoburgzorg

  Geen gebruik van wc's? De KNHB gaat hier nog verder dan de overheid. Dat wordt bomenplassen voor de mannen. Voor de vrouwen? En ook : "Zorg er wel voor dat je het aantal rijouders beperkt tot dat wat je nodig hebt om naar de wedstrijd te komen, zo stelt de KNHB". Dus eh zoveel mogelijk kinderen bij elkaar in 1 auto . Tuurlijk. Als er nu 1 ding is dat je dient te vermijden is het nu net langdurig opeengepakt in dezelfde ongeventileerde ruimte zitten. De sportkantine (belagrijke bron van inkomsten voor de clubs) moet dicht, maar nabijgelegen horeca is dan wel weer open (hopelijk hebben ze daar een toilet). Zo teleurstellend dat de hockeybond mee gaat in het absurdistan dat door Den Haag krijgt voorgeschoteld.

  1. sven-v

   Ik snap je vergelijking maar er ontbreekt wel een nuance. Clusters binnen teams gaan er komen, dat contact is al vaak intensief, dat autorijden zorgt misschien dat er een of twee ouders ook de pisang zijn. Wat je niet wilt is dat er (inter) regionaal uitwisseling is van clusters (met de tegenstander). Dat is wat beoogd wordt met deze maatregel. Zal het heel effectief zijn? Geen idee. Ik hoor graag at jouw alternatief is. Zeggen dat het niet deugt kan iedereen.

  2. eefgorter

   Volgens mij kan jij beter reaguurder op maurice.nl worden. Of zijn. Zullen we het hier een beetje rond hockey houden?

  3. jvolcano

   Het leuke aan Absurdistan is dat we telkens worden uitgedaagd om met passende oplossingen te komen voor een groot landelijk probleem. Doe mee of blijf thuis.

 5. partijtje

  De toiletten kunnen natuurlijk nooit gesloten zijn. fijn dat wij kunnen blijven hockeyen en trainen. zuur is het echter wel. geen bar omzet nul inkomsten hoe staat de KNHB hierin?

 6. jacqueline-lucardie

  Rijouders van kinderen t/m 17 jaar er zijn ook kinderen van 18 die nog junior zijn ..... misschien kunnen ze daar beter van maken A-jeugd.

  1. robvalentijn

   Ik lees toch echt tm 18 jaar...

 7. cedem

  Clubhuizen, kleedkamers en wc gesloten is nu nog allemaal leuk, wel onhandig natuurlijk, maar hoe gaat dat dan zometeen als het regent en koud wordt.

  1. hijo

   Paraplu's en Jassen!

 8. mvanderbrugghen

  Iemand die weet hoe het zit met de G-hockeyers? Vaak al boven de 18, maar niet in staat om zonder hun begeleider van thuis een wedstrijd te kunnen spelen..? Vallen officieel niet onder het begeleidingsteam, maar zijn essentieel...

 9. Valley in the Alps

  Corona kapstok ... Landelijk B - Klein Zwitserland JB1 - Maastricht JB1 gaat niet door !? Haaglanden heeft ‘n hoog getal besmettingen ... dus? Speelt Maastricht ook niet in 020 - 010 - 030? Wordt de wedstrijd nu later gespeeld?


Wat vind jij? Praat mee...