KNHB en VODW lanceren VODW Business Hockey Cup

Samen met consultancy VODW lanceert de KNHB een nieuwe vorm van bedrijfshockey: de VODW Business Cup. Deze nieuwe vorm behoudt het gezellige en sportieve van het bekende bedrijfshockey, maar maakt het door de opzet minder agendabelastend.

Stijn Toonen hockeyde in zijn jeugd op Schaerweijde, was vier jaar bondsscheidsrechter en werkt nu voor VODW. Hij zat in het projectteam dat de nieuwe variant van bedrijfshockey bedacht. Hij legt uit wat er zo aantrekkelijk is aan de nieuwe variant. ‘Minder verplichtingen. In plaats van een hele competitie speel je maar vier avonden. De evenementen zijn op vijf grote hockeyclubs, dus lekker bij elkaar.’

In de Business Cup speelt men zeven tegen zeven op een half veld. ‘De goals staan omgedraaid op het veld. Op die manier kan je makkelijker de moeilijkheidsgraad voor sterke teams vergroten. Dan schuif je gewoon het goal wat meer naar de achterlijn’, vertelt Toonen.

Hij vervolgt: ‘Na de wedstrijden is er eten en aansluitend draait er een DJ. Het is dus een leuke, informele manier om je collega’s en werknemers van andere bedrijven beter te leren kennen.’

Nog wat cijfers op een rijtje

  • vier speelavonden (19 mei, 16 juni, 1 september, 29 september);
  • vijf hockeyclubs met goede faciliteiten als host;
  • twee wedstrijden per avond (van 25 minuten);
  • Vrijdagavond direct uit werk, verzamelen om 18:00 uur, spelen om 18:30 uur met aansluitend avondeten en borrel.

Wil je samen met je collega’s meedoen? Vul dan het aanmeldformulier in. Heb je nog aanvullende vragen? Check de veelgestelde vragen in de downloads of neem contact op via bhc@knhb.nl.

Foto Valerie Kuypers


Wat vind jij? Praat mee...