KNHB: hervatting training senioren in groepen van vier spelers

Hockeyers van achttien jaar en ouder mogen vanaf donderdag de training in groepen van vier spelers hervatten. De spelers moeten wel 1,5 meter afstand houden. Dat deelt de KNHB dinsdagavond mee naar aanleiding van de persconferentie van het kabinet.

Twee weken geleden besloot het kabinet dat buitensporten voor senioren nog slechts met twee spelers was toegestaan. Door de dalende besmettingscijfers worden nu enkele coronamaatregelen versoepeld. Waaronder dus het trainen in iets grotere groepen voor volwassenen.

Voor de jeugd tot achttien jaar verandert er niets: zij mogen wel trainen met hun teams en onderling op de club wedstrijden spelen. De KNHB pleit er sinds half oktober al voor dat voor senioren dezelfde regels zouden moeten gelden. Ook wil de hockeybond dat de competitie voor de Hoofdklasse Dames en Tulp Hoofdklasse Heren weer wordt hervat.

Hervatting competitie

Dat betoog van de KNHB wordt sinds vorige week openlijk gesteund door NOC*NSF. De sportkoepel heeft daarvoor een heropeningsplan voor de sport geschreven en streeft naar een hervatting van de topsportcompetities, zoals de hoofdklassen hockey, per half december. Het plan van NOC*NSF wordt binnenkort besproken met sportminister Van Ark. Ook KNHB-directeur Erik Gerritsen schuift aan bij dit overleg. Hij zegt ‘gematigd positief’ over de kans van slagen van dat plan.

Voor de hervatting van het hockey in de hele breedte heeft de KNHB twee scenario’s uitgewerkt. Die gaan uit van een start half januari of in februari. De zaalcompetitie en midwintercompetitie werden afgelast.


12 Reacties

 1. frans-j

  Wat een feest.

  1. opleidenkey

   Tjonge. Zeg dan niks.

  2. stijnverburg@hotmail.com

   Ja hoor, hier voldoende animo voor trainen in groepen van 4. Lekkere uitlaatklep en ook weerzien met teamgenoten. Ja, ik vind er ook wat van dat binnensporten in sportscholen wel mag en buiten hockeyen niet. Maar het is niet dat we hier veel invloed op hebben momenteel. Dus kies ik ervoor om blij te zijn met wat wel kan. Drankje na de training doen we thuis en ik laat dat azijn nog even staan.

 2. hemmiekemmie

  Wat is er nu terecht gekomen van de teamsportlobby van KNHB en KNVB?

 3. KarelHockey

  Hiermee is officieel de ZOMERstop al begonnen.

 4. llinde

  En straks met oud en nieuw en carnaval gaan er weer veel mensen hun eigen feestjes bouwen...want dat schijnt toch te moeten vinden ze.

 5. Nvanas012

  Dan maar geen training

 6. josgeijsel

  Groepslessen in Sportscholen mogen wel. Zweten, HIJGEN, puffen in lage, vaak matig geventileerde ruimten. Dan behoren groepstrainingen bij voetbal, hockey, fietsen in goed geventileerde buitenruimten toch ook te mogen..... NOCNSF, Knhb, Knvb, Knwu: treed in overleg met Minister van Volksgezondheid, Minister van Sport. En niet te vergeten: mobiliseer Sportartsen. JosG: Sportfysioloog

  1. slangenmensnl

   Hear, hear ! Én als KNHB met NSF focussen op één doel: normale training voor alle buitenteamsporten. Breedtesport gaat deze keer vóór topsportcompetitie.

 7. trijntjel

  Alle senioren mogen wel naar een pretpark gelukkig.

 8. partijtje

  even volhouden allemaal sterkte in deze hockeyloze periode. straks wanneer het voorbij is kan het feest niet groter zijn.

  1. jvolcano

   Dat mag dus niet


Wat vind jij? Praat mee...