KNHB: hockeycompetities 2020/2021 per direct ten einde

De hockeycompetities 2020/2021 voor alle teams behalve de Hoofdklassen zijn per direct beëindigd. Dat besluit heeft de KNHB zojuist aan de hockeyverenigingen meegedeeld. Volgens de hockeybond ontbreekt door het gebrek aan versoepelingen voor de sport in de coronamaatregelen het ‘benodigde perspectief’ om de competities met de huidige indelingen te kunnen uitspelen. De bond zegt zich wel te blijven inzetten om meer versoepelingen voor de hockeysport te realiseren.

Leon Rutten, manager Competitiezaken & Arbitrage van de KNHB, stelt dat de beslissing ‘met pijn in het hart’ is genomen. ‘We stellen als KNHB altijd alles in het werk om het voor die honderdduizenden hockeyers mogelijk te maken dat ze hun wedstrijden kunnen spelen. Dat is ook dit seizoen – binnen de regels en zolang het veilig kon – onze insteek geweest.’

‘We hebben uit de gesprekken met de diverse overheidsinstanties en het aanbreken van de lente en zomer, lang het vertrouwen gehad dat we de huidige competitie toch nog op een goede manier konden hervatten en afronden. Daar lagen de scenario’s voor klaar. Na de twee laatste persconferenties op 13 en 20 april kunnen we nu niet anders dan concluderen dat versoepelingen voor de sport niet dichterbij zijn gekomen en het perspectief op deze zo gewenste hervatting ontbreekt. Dan rest maar één, zeer pijnlijk, besluit: einde competities.’

De bond spreekt in haar verklaring op knhb.nl haar teleurstelling uit over het uitblijven van versoepelingen voor de sport. ‘We zijn ervan overtuigd dat – met heldere protocollen en met inzet van de vele vrijwilligers op de verenigingen – het mogelijk is veilig wedstrijden te spelen.’

Regionale wedstrijden

Samen met de KNVB pleitte de KNHB onlangs voor het opheffen van de beperkingen voor sporters van 27 jaar en ouder en het toestaan van de regionale competitiewedstrijden voor de jeugd. De grootste teamsportbonden kregen op dat verzoek tot nu toe nul op hun rekest, maar de hockeybond zegt alles in het werk te stellen om in de komende periode alsnog versoepelingen voor de sport voor elkaar te krijgen. Rutten: ‘We hebben dagelijks contact met hockeyers en verenigingen. Zij snakken ernaar weer zonder beperkingen te kunnen sporten, wedstrijden te spelen en elkaar op de club te ontmoeten, al is dat buiten het veld dan op 1,5 meter afstand.’

Foto: Willem Vernes

De hockeybond zegt toe dat als door versoepelingen het spelen van (regionale) wedstrijden tussen verschillende clubs mogelijk is, ze daar een wedstrijdprogramma voor gaat opstellen. ‘Ook als het spelen van deze regionale wedstrijden is gelimiteerd tot een specifieke leeftijdsgroep dan wel regio’, stelt de KNHB.

Geen kampioenen en degradanten

De beslissing van de KNHB om per direct alle competities te beëindigen, betekent dat er voor het tweede seizoen op rij geen kampioenen en degradanten zijn in de meeste (senioren)competities. Vanwege de coronamaatregelen werden vorig jaar in deze periode ook alle competities voortijdig beëindigd en besloot de KNHB dat er geen eindstand werd opgemaakt.

Deze beslissing hebben we met pijn in het hart genomen. Leon Rutten, manager Competitiezaken KNHB

Voor het begin van dit seizoen vulde de hockeybond de reglementen vanwege corona aan. Hierin werd onder meer opgenomen dat al vanaf de helft van het aantal gespeelde duels (ieder team een keer tegen elkaar) een eindstand kon worden bepaald. Toen half oktober de competities vanuit de overheid werden stilgelegd, hadden de meeste seniorenteams nog niet de helft van het aantal duels gespeeld. Die competities worden daardoor als ‘niet uitgespeeld’ bestempeld.
Bij de (jongste) jeugdteams is in veel competities tot half oktober wel minimaal de helft van het aantal duels gespeeld. Bij die competities wordt wel een eindstand opgemaakt.

KZ dames en SCHC heren promoveren

Bij de senioren geldt een uitzondering voor de Hoofdklassen en de Promotieklassen. Doordat de competities in de Hoofdklasse sinds eind januari wel zijn hervat, degradeert daar de nummer twaalf. In de Tulp Hoofdklasse Heren is die al bekend (Almere), bij de dames valt die beslissing in de laatste twee speelronden. In de Hoofdklassen worden wel play-offs en geen play-outs gespeeld.
De dames van KZ en de heren van SCHC vullen de voor volgend seizoen opengevallen plek in. Deze twee ploegen hebben gemiddeld het beste resultaat behaald op basis van het aantal gespeelde wedstrijden, zoals in de aanvullende bepalingen is opgenomen.

De heren van SCHC spelen volgend seizoen in de Hoofdklasse. Foto: Orange Pictures / Hans van der Valk

Bij de Promotieklasse Heren is SCHC de huidige koploper. De Bilthovense formatie heeft net zoveel punten (15 uit 6) als de nummer twee Schaerweijde. Ook het gemiddelde doelsaldo is gelijk. SCHC maakte echter meer doelpunten vóór, en is daarmee volgens het bondsreglement de ploeg die promoveert.
In de Promotieklasse Dames staat Tilburg met 13 uit 5 bovenaan, maar heeft de nummer drie Klein Zwitserland met het volle pond uit drie duels gemiddeld het beste gescoord. De Haagse formatie speelt volgend seizoen daarom op het hoogste niveau.


89 Reacties

 1. luchtisblauwgrasisgroen

  Blijft een bizarre beslissing om op basis van een handvol wedstrijden een team te laten promoveren. Speel dan op zijn minst play-offs voor de top 4 teams, dit voelt heel oneerlijk.

  1. solsue

   Blijkbaar neemt de KNHB de Hoofdklasse helemaal niet serieus als je op deze manier in deze klasse mag spelen. Bizar inderdaad.

  2. jarly-brown

   We feliciteren KZ met deze welverdiende promotie naar de HK! En Tilburg? Volgende keer beter! Leer je lesje; als het even kan, zoveel mogelijk wedstrijden afgelasten, zoals H1 al probeerde te doen de afgelopen weken. Je weet nooit...

  3. JM Mulder

   De vraag is of je nog wel kunt spreken van een eindstand in de competitie als - net als in de promotieklasse - niet eens een competitiehelft heeft plaats gevonden. Mathematisch zou ik zeggen dat de fractie te klein is om te concluderen dat de competitie heeft plaats gevonden..

  4. MIck

   Helemaal mee eens

  5. stekel

   De regels zijn bij aanvang vastgesteld en gedeeld. Waarom nu, aan het einde vh het HK seizoen, ineens deze reacties.... al die tijd waren de regels bekend. Zijn het de euforische promotie geluiden of die van de teleurgestelde ‘verliezers’

  6. SanderE

   Stekel: als KZ 1 wedstrijd had gespeeld en gewonnen. Vond jij ook dat zij de terechte promovendus waren? Regels zijn helder. Maar tov Tilburg is het toch krom... 2 gespeelde wedstrijden meer en 4 punten peer. Met promotie KZ, gaan we er dus vanuit dat zij deze twee wedstrijden ook gewonnen hadden. Het is gewoon tenenkrommend. En ja het is nu wel helder dat “de regels” vooraf vastgesteld. En aan regels moet je je altijd houden, ook als er weinig van klopt.

 2. RobV

  Dus Ireen van den Assem speelt volgend seizoen Promotieklasse, als ik het goed begrijp.

  1. wfn

   Heel jammer voor Ireen, maar de regels waren bekend en de consequenties ook. In ieder geval wel een team gepromoveerd en een nieuw team erin na degradatie uit HK. Vorig jaar was het helemaal noppes. HK werd niet gestraft en PK niet beloont...

 3. Het Muurtje

  Naast de kampioenen, blij dat er een besluit is genomen!

 4. magnus-querqus

  Bizar om KZ te laten promoveren, bad decision...

  1. MMheijen

   Zielig voor KZ, volgend jaar er weer net zo hard uit.

  2. flyingdutch

   De KNHB had vooraf al reglementen vastgesteld om te bepalen hoe promotie en degradatie geregeld zou worden. Het zou pas een vreemde beslissing zijn om daarvan af te wijken, je kunt niet opeens de spelregels veranderen

  3. wfn

   Wie anders??

  4. conegut

   Niet janken, jouw club niet gepromoveerd ? Drink een chardonnay en volgend jaar Laren uit.

 5. peterdenhartog

  Bij de heren zijn 6 wedstrijden gespeeld en bij de dames in de promotieklasse 5/6. KZ heeft zelfs maar 3 potjes gespeeld. En dan toch promovendi aanwijzen? Nou nou.

  1. Prop

   Peter, SCHC stond ook het afgelopen jaar bovenaan in de afgebroken competitie. Al 2 jaar aan kop rn niet mogen promoveren, is dat dan fair?

 6. jobe

  Een staaltje intelligentie. Je zegt dat een halve competitie bindend is, maar vergeet de rest van het reglement te controleren. Nu dus deze belachelijke uitkomst. Volgens mij was het de KNHB die de KNVB een paar maanden geleden nog voor gek verklaarde. Wie is er nu gekker?

  1. flyingdutch

   Wat had je anders gewild? Weer geen promotie en degradatie?

 7. cl020

  Gefeliciteerd SCHC!! Lijkt me terecht als lijstaanvoerder van zowel vorig jaar als dit jaar. Succes volgend seizoen 🍾🍾

 8. charliejanssen

  Lekker de nummer twaalf tegen de zogenaamde "kampioen van de promotieklasse" laten spelen. Mochten de teams uit de promotieklasse niet weten te winnen, wat met name het geval lijkt te zijn bij de dames, dan blijven ze lekker in de PK... Wel zo fair toch?

  1. Avdd

   De nummer 1 van de pk heeft al sinds oktober geen wedstrijden meer gespeeld en of met de hele groep getraind. De nummer 12 van de HK is al sinds januari vol aan het trainen en spelen, wel zo fair ja......

 9. papiman1

  Wat een belachelijk besluit schaam je knhb, je laat dit jaar wel een team promoveren en degraderen terwijl er vorig jaar wel een helft van een seizoen gespeeld is en er 2 winterkampioenen waren en op basis van je programma van 5 of 6 wedstrijden kan je promoveren

 10. mrme

  Niks verrassend natuurlijk. Toch is het wat vreemd dat er besloten wordt op basis van 6 en 3 gespeelde wedstrijden. Voelt toch een beetje oneerlijk. Een gunstig wedstrijdschema bepaald mede waar je staat na een paar potjes.

 11. tjalling-gerus

  Dan is het nu ook gelijk een stuk minder spannend voor een aantal teams onderin de hoofdklasse dames 😀

 12. hockeyaddict

  Inderdaad eigenaardig dat KZ omhoog gaat, dat zullen ze in Dan Haag zelf ook vinden, maar het is ook wel heel makkelijk om weer naar KNHB te wijzen. Daar blinkt men niet altijd uit in daadkracht, maar wie had dit nu kunnen voorzien? Echt heel makkelijk om verwijten te maken, terwijl we maatschappij-breed niet eens tot overeenstemming komen of we nu 'open' moeten of niet. Iedereen gilt maar in een toestand waar echt niemand weet waar we uiteindelijk belanden. En nog iets anders....... ik ben ook wel een beetje klaar met de overdaad aan Laren-artikelen, een club waar je normaal op zondagen alleen maar Veteranen ziet en een eerste team. Wellicht was het toch niet heel slim om Mark Materek na een half jaar te ontslaan, een trainer/coach die er om bekend staat met gemiddeld materiaal goed te kunnen bouwen, als je hem maar de tijd gunt.

 13. SanderE

  Onbegrijpelijk dat er geen play-offs gespeeld worden binnen de PK poule. Gewoon onder de hoofdklasse laten vallen. En ja Corona, alles wat hiervoor als onmogelijk werd gezien, waar het advies van het OMT gevolgd werd, eerdere stappenplannen die nu als geheel tegenstrijdig gezien kunnen worden, gaan we nu versoepelen terwijl we er slechter voor staan dan ooit (vanaf oktober). Een beleid waarin we duidelijk terugzien waar we nu staan. Niet meer serieus te nemen. Deze play-offs hadden gewoon gespeeld moeten worden. Testen, buitensporten, touringcar boeken en hier de teams in verplaatsen. Teleurstellend voor Schaerweijde en Tilburg. SCHC en KZ, gefeliciteerd met jullie promotie!

  1. Prop

   Teleurstellender voor Voordaan dan voor Schaerweijde dunkt mij. Als die met 2 doelpunten verschil hun inhaal zouden winnen van Vic dan stonden ze bovenaan.

  2. SanderE

   Eens, als ze hem winnen.

  3. MelanieBrinkhaltus

   SanderE, dit is wel een heel simpele reactie om te plaatsen he. Je gaat zo kort door de bocht. Hele kabinet afkraken over hoe ze het doen zonder een onderbouwing of verandering te noemen. En dat je roept dat ze met een touringcar verplaatst kunnen worden is natuurlijk ook onzinnig. De regels zijn er nu juist om het reizen te beperken. Die play offs gaan er njet komen, hoeveel reacties je ook plaatst hieronder. Deze regels waren vooraf aan de competitie al opgesteld, maar toen zei je niks. Beetje laf achteraf reageren. Maarrr volgend jaar gewoon weer lekker spelen! Lekker de wei in en tegen dat balletje slaan. Hopelijk mogen wij als 27+ dan ook weer hè! Fijn weekend

  4. SanderE

   Welke onderbouwing wil je horen? Dat we het vanaf oktober hebben laten lopen? Dat we al maanden aanmodderen zonder duidelijk effect? Overigens gun ik het KZ van harte hoor (het is duidelijk dat jij aanhanger bent). Maar laten we eerlijk zijn, eigenlijk is het voor KZ ook niet leuk toch? Volgend jaar finaal afgemaakt worden. Of is er voldoende geld om de dames selectie ook naar een hoger niveau te tillen. Anders weten we allebei hoe volgend seizoen gaat lopen😉

 14. francakh

  Het trieste is dat er niet eens gekeken is tegen wie je hebt gespeeld dus met makkelijkere potjes promoveer je en als je 5 zwaardere had niet. Ongelofelijk. Totaal overdiend met name KZ.

  1. francakh

   Tegen nummer 6/7/8 gespeeld en dan naar de Hoofdklasse. Dat moet je toch niet willen?!

  2. conegut

   Staan de tegenstanders niet daar omdat ze tegen kz hebben gespeeld ? Volgens mij zitten daar titelkandidaten tussen.

 15. hdt

  Your tears are delicious

 16. Mark Bouwman

  Iedereen doet nu ontzettend verbaasd dat teams op basis van 3, 5 of 6 potjes promoveren. Clubs hebben dit reglement nooit serieus ter discussie gesteld, wellicht een enkeling uitgezonderd. Dat begrijp ik, ook vrijwilligers als clubbestuurders hebben wel meer aan hun hoofd. Maar, het is een enorme miskleun om op basis van een handvol potjes promotie of degradatie uit te roepen. Dat weet de KNHB deep down ook wel (hoop ik), maar zij zijn - net als clubs - ongelukkig verstrikt geraakt in gemodder. Niemand had rekening kunnen houden met het scenario dat er niet eens een halve competitie is afgewerkt. Ik vind dat de KNHB alsnog in kan (zou moeten) grijpen en alle wedstrijden onder de HK als niet gespeeld worden verklaard. Dat zal wel een hoop "gezeur" opleveren, maar dit "spoort" niet. Neemt niet weg dat de NOCNSF, KNHB en andere sportbonden er het maximale aan gedaan hebben de sport veilig te heropenen. Niet besteed aan politici, die straks het hardst staan te juichen bij de te behalen medailles in Tokyo.

  1. urge

   Kijk een comment die totaal niet afwijkt van het onderwerp 🙌

  2. wfn

   En weer geen verandering in PK en HK? Regels waren gelukkig vooraf bekend

 17. MelanieBrinkhaltus

  Iedereen hier die boos doet dat KZ promoveert. Als je vooraf aan het seizoen je had ingelezen in de regels van de KNHB, wist je dat dit zou gebeuren. En nu ineens allemaal beetje lopen miepen, gewoon accepteren en doorgaan. Sportieve groet

  1. mrme

   Neemt niet weg dat het nog steeds niet helemaal eerlijk is toch? Imo kan je niet op verliespunten een nummer 1 aanwijzen.

  2. francakh

   De regels aan het begin van het seizoen zijn er hoogstwaarschijnlijk nooit vanuit gegaan dat je met 3 wedstrijden spelen tegen nummer 6/7/8 kunt promoveren naar de HK. Absolute aanfluiting. De KNHB heeft niet goed vooruitgedacht dat corona een veel langere termijn issue zouden worden ...

  3. MelanieBrinkhaltus

   De regels van het seizoen gingen er vanuit dat niet alles gespeeld zou worden. Dat is ook niet gebeurd. Het is nou eenmaal zo. Het is niet oneerlijk want iedereen wist dit al van tevoren. Je wist vanaf het begin dat iedere wedstrijd mogelijk de laatste was en dus een finale. @fh, je reactie is niet echt onderbouwd en gewoon een impulsieve reactie toen je waarschijnlijk hoog in je emotie zat. Ik snap dat je baalt (als je voor Tilburg) bent, maar volgend jaar weer een kans he!

  4. SanderE

   De wedstrijd tegen Tilburg was een finale 😉 maar die is niet gespeeld(afgelast).

 18. alexvisie

  We zitten in een crisis en dan vallen er crisis besluiten. Jammer echter dat Nederland net open lijkt te gaan (sport gepland voor half mei) en dat nu dit besluit volgt. Voor met name senioren (standaard) teams is dit toch wel een heel zure appel. Stel je staat al twee seizoenen met kop en schouders bovenaan en weer moet je je volgend jaar bewijzen in een te lage klasse. En omgekeerd, als je al twee seizoenen alles verliest, dan wil je misschien ook wel een klasse lager gaan spelen. Ik zou denken: tel de punten van twee seizoenen op en laat dan 1 team promoveren en 1 team degraderen. Twee mag ook.... Op deze wijze hou je de mensen verbonden en geef je ze perspectief. Overigens is het nog pas 23 april. De meeste teams zijn nog maar een wedstrijd of vijf verwijderd van een halve competitie. Zelfs in de maand juni zou je die voor de meeste teams nog kunnen afronden (2 wedstrijden/week).

  1. wfn

   Achteraf kunnen wij allerlei nieuwe regels gaan bedenken. Puur sportief is deze procedure ook niet fijn, maar de regels waren bekend en dan heb je pechvogels en gelukkigen. Je kan nu ook niet voorspellen hoe het verloop zou zijn geworden met corona....ook Tilburg in PK heeft er fors mee te maken gehad. Het is zoals het is, accepteer het en zet je eigen frustratie opzij en wees in ieder geval sportief blij voor de promovendi SCHC en KZ ! Punt erachter en volgend jaar hopelijk nieuwe kansen !!

 19. conegut

  Het is zoals het is. Er zijn belangrijkere zaken. SCHC en KZ gefeliciteerd. Almere en Laren succes in de PK.

  1. wfn

   Goede sportieve houding!!

 20. fantophockey

  Laat KZ tegen Tilburg spelen, en de winnaar vervolgens een beslissingswedstrijd spelen tegen de nr 12 van de hoofdklasse. Dan zal er (bijna) niemand een probleem zien. Nu neem je de hoofdklasse dus echt niet serieus.

 21. Boearco

  Wat een gejammer allemaal. Natuurlijk is het niet leuk dat teams op deze manier promoveren. SCHC Heren 1 staat al 1,5 jaar eerste, dus eigenlijk wel terecht dat ze promoveren. KZ heeft gewoon mazzel. De club heeft ambitie, maar is er niet klaar voor om twee teams in de hoofdklasse te houden. De regels waren van tevoren gecommuniceerd. Ook waren de regels duidelijk over als er geen halve competitie gespeeld zou worden. Dus niet achteraf verongelijkt gaan doen.

  1. papiman1

   Schc stond vorig jaar geen 1ste dat was HDM toen, en naar mijn mening was niet duidelijk want ik dacht persoonlijk dat een competitie pas telt bij minimaal de helft van de competitie gespeeld te hebben. En dat heeft alleen de hoofdklasse

  2. SanderE

   SCHC staat al 1,5 jaar eerste😂 nu al tweede keer dat je heel wijs “mis” zit in korte tijd.

  3. standenman

   Helemaal terecht inderdaad en SCHC stond na 12 wedstrijden, de laatste gespeelde ronde, met 28 punten bovenaan, Schaerweijde 2e met 27 en HDM 3e met 25. Zo is Papiman1 ook weer op de hoogte. HDM op 8 maart namelijk met 5-1 van Schaerweijde 😁, wellicht verdrongen?

  4. Boearco

   SanderE ga je huiswerk doen voordat je onzin uitkraamt. SCHC mannen stonden inderdaad eerste vorig seizoen en nu dus weer. Wat ik al eerder gaf, de regels waren duidelijk gecommuniceerd. Dus KZ en SCHC hebben geluk gehad. Natuurlijk was het beter geweest om het anders te doen. Maar je verandert het niet meer.

  5. SanderE

   Dat zeg ik toch? Of lees jij wat anders?

 22. Jolly

  Ik begrijp de verontwaardiging over promotie KZ totaal niet. De KNHB heeft met de ervaring van vorig seizoen voor aanvang dit seizoen regels opgesteld hoe om te gaan met een situatie als deze. Nu handelen zij overeenkomstig het reglement. Niets mis mee! Natuurlijk voelt het vreemd om te promoveren na 3 gespeelde wedstrijden. Aan de andere kant kan ik mij de reacties voorstellen wanneer er weer geen degradatie zou zijn en bijvoorbeeld Almere met 0 punten in de HK zou blijven. Er zijn in deze situatie helaas geen optimale uitkomsten. Laten we hopen op een mooi seizoen volgend jaar!

 23. promoqueen

  Mooie kopfoto van het pittoreske clubhuis van de kleinste vereniging spelend op landelijk niveau standaardteams trouwens :) Bizarre ontknoping voor de betrokken teams in de promotieklasse, ik deel de mening dat de vorig seizoen ingevoerde promotie- en degradatieregels de KNHB eigenlijk lelijk in de eigen staart bijten. Maar wie A zegt, moet ook B zeggen. Succes SCHC en HCKZ in de hoofdklasse.

 24. Valley in the Alps

  Veel is al besproken in het artikel van maart jl. KZ en het coronavirus: promoveren na drie gespeelde wedstrijden? Op 4-10 was de wedstrijd KZ-Tilburg uitgesteld vanwege corona. Destijds een vergelijking gemaakt van gespeelde wedstrijden KZ en Tilburg. Dames Tilburg .. U Groningen 0-3 T Were Di 2-2 U Leonidas 1-2 T Nijmegen 3-1 T MOP 2-0 .. rang tegenstanders: 7-8-9-11-12 Blijft geen sportieve oplossing. Hockey blijft ’n geweldige amateursport van jong tot oud … laten wij positief zijn naar een nieuw begin in september. Voor SCHC en KZ is het een hernieuwde kennismaking in de HK.

 25. selectielieveheersbeestje

  Jammer dat het hier alleen over KZ en SCHC gaat. Uiteindelijk is het kind van de rekening de jeugd die nu voor het tweede jaar op rij hun competitie niet uit kunnen spelen (en natuurlijk de senioren). Veel jeugdteams hebben niet veel anders kunnen doen dan trainen zonder uitzicht op wedstrijden. Dat lijkt mij een veel groter probleem/gemis) dan al deze regelwijsheden over het promotiereglement.

 26. alexvisie

  Ik kom toch nog een keertje terug op mijn eerdere post. Iedereen hier lijkt alleen maar geïnteresseerd in de HK en PK. Eerlijk gezegd zal mij dat worst wezen, die twee competities redden het wel. Vraag is wat er met de rest gebeurt. Een team dat al twee jaar bovenaan in de DERDE KLASSE staat en nu eindelijk had gehoopt te promoveren. DAARMEE LOOP JE RISICO!!!! Hockey gaat eraan, er zullen veel afzwaaiers zijn. DOE IETS BOND om dat te voorkomen. HOU MENSEN GEMOTIVEERD ANDERS GAAN ZE TENNISSEN OF GOLFEN. (Ook leuk trouwens.....)(Daar heb je het al...)

  1. claire011

   Dit platform heeft toch sowieso ook niets meer met hockey in het algemeen te maken? 90% gaat over de hoofdklasse. En het leuke is, alle leden van de hockeybond waarvan 95% breedtesport beoefend, betaalt dit platform

  2. urge

   Je caps lock blijft hier ook hangen...

 27. alexvisie

  Oh ja: geef dus mogelijkheden tot het bittere einde. En dat is voor de meeste klasses pas eind juni. DUS........

  1. urge

   Je toetsenbord werkt echt niet mee vandaag geloof ik...

 28. alexvisie

  Fantophockdy, wat is dat nou weer voor idee? nr 9 tegen nr 10 en de winnaar tegen nr 12? En dan? En wat met nr 11? Wie knikker je er vervolgens uit?

  1. fantophockey

   Alexvisie, tilburg dames 1 tegen KZ en daar de winnaar tegen nr 12 (laren) van hoofdklasse

  2. eefgorter

   @Urge toetsenbord gefixed 😂

 29. Valley in the Alps

 30. urge

  Wat ik een goed idee vind: iedereen een sticker met daarop: "Goed gedaan" of "Wauw"

 31. dragonballz

  Bah, vreselijke uitspraak. Negatieveling.

 32. dragoncl

  Karel, heb je wat accuzuur gedronken?

 33. urge

  Vaccinatie programma gaat best oke, dus vanaf september moet het lukken! 🙌💪😎

 34. paulvandijk

  Laat Karel maar lekker nog een jaar wachten, vindt niemand erg, vermoed ik, wat een azijn.

 35. stekel

  Zie commentaar van Bouman. Niemand had commentaar, niemand kon voorzien en niemand kan ah eind zeggen het is terecht, maar er is ook niemand die zal zeggen.. ah eind gaan we nog ff de regels aanpassen. Degene die dat vragen.. das voorspelbaar, begrijpelijk ook, maar volslagen kansloos en ook dat is ok

  1. MIck

   Goed verhaal 🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️

  2. eefgorter

   Zo. Had je een paar bakkies op?

 36. GoalieJunior

  Inderdaad pijnlijk met gedachte dat bv hier in Spanje alles doorgaat. Morgen 5 partijen. Jongste om 10 uur, oudste om 10 en 13 uur, ik om 17 uur en vrouw om 19 uur. Tuurlijk, in NL meer organisatie nodig maar als het hier kan? Erg jammer want weer een verloren seizoen. Hopelijk kunnen later nog wat toernooien worden georganiseerd. Suerte!

 37. Boearco

  Wat wel achteraf gezien vervelend is, is dat niemand uit promotieklasse degradeert en vanuit lagere klassen niemand promoveert. Sommige teams zijn hun klasse ontgroeid.

 38. misha-van-oostveen

  Er is een club in de 2e klasse die al 2 jaar lang niet heeft verloren. Een team heeft met volledig eigen opgeleide speelsters, aardig wat speelsters voor andere clubs op hoog niveau heeft afgeleverd en waar de jeugd afgelopen jaren landelijk heeft gespeeld en die nu weer veroordeeld is voor het spelen in deze klasse. Waren ws nu richting de overgangs klasse gegaan. Hup KZ veel plezier in de HK. Jullie kunnen er niets aan doen dus succes. Het is jullie gegund.

  1. mengelblik

   Is dat die club met die dramatisch slechte scheidsen waardoor uitspelende clubs geen schijn van kans hebben om punten mee te slepen? Die club heeft het zelf laten liggen om niet te promoveren toen het kon. Team zou handen en voeten nodig hebben om überhaupt te overleven in de eerste klasse. Van te voren stond vast wat de regels waren. Jammer maar het is niet anders. Gelukkig is er nu wel duidelijkheid. Hopelijk komen dit soort seizoenen nooit meer voor en kunnen we langzaam aan weer richting “ normaal” genieten van het spelletje.

 39. ruurdjanrauwerda

  Een aantal coaches, spe(e)l(st)ers, managers, bestuurders en supporters heeft blijkbaar niet de moeite genomen om de spelregels volledig te lezen/begrijpen en indien nodig door te vragen en/of protest in te dienen. KZ Dames en SCHC Heren en andere teams gelukkig wel. De KNHB is vóóraf duidelijk geweest en houdt zichzelf en anderen aan deze spelregels. #fairplay #equalgame

  1. jobe

   De KNHB heeft dit helemaal niet voorzien. De KNHB komt via hockey.nl met een artikel dat iets vertelde dat iedereen logisch vond. Mee eens dat als je dieper was gaan zoeken je dit waarschijnlijk ook had kunnen ontdekken. Maar de KNHB wist dit zelf niet eens 😂

 40. FIHCOACH

  KZ en SCHC valt niets te verwijten dat zijn nu eenmaal de bondsregelementen. Succes in de HK ! Wat veel erger is de competenties er onder 2 seizoenen stilstand , 2 seizoenen weinig of niet kunnen trainen. Geen groei in de jeugd en de eerste elftallen zullen alles op alles moeten zetten om spelers te behouden voor de club. Weer in de 4e , 3e , 2e of 1e klasse spelen terwijl een overgangs klasser of promotie klasser aan je trekt... in de jeugd 2 seizoenen geen competitie wat is de ontwikkeling? Districts elftallen stonden stil , nationale jeugd elftallen stonden stil. Hoe lang gaat dit door werken van jeugd tot senioren. De KNHB moet hiervoor een plan maken anders hebben we dadelijk hoofdklasse ........ Promotie klasse En mischien de rest.

 41. Valley in the Alps

  @FIHCOACH ... plus kennis van spelregels en praktijk van het fluiten. Bij de jeugd missen wij inmiddels twee jaren ... opleiden en begeleiden wordt ‘n intensieve klus ... alle hens aan dek.

 42. Alsjeopgoalmiktkanjenooitmissen

  Wederom heel raar dat iedereen dit een vreemde beslissing vind can de KNHB. Elke club heeft van te voren te horen gekregen wat de regels zijn. Achteraf wordt er nu weer geklaagd dat het raar is zo de competitie af te sluiten. Als al die clubs nu van te voren goed hadden gelezen in de bondsbesluiten wat er gebeurd als er abrupt einde aan competitie komt . Hadden we deze reactie allemaal niet gehad. Niet achteraf zeggen dat je van niets wist en het raar besluit vind... iedere hockeyer heeft kunnen lezen hoe in geval van overmacht door pandemie de afloop van een competitie zou kunnen zijn. Nou veel plezier weer volgend jaar! En lees vooraf de regels voordat je achteraf gaat lopen zeiken!

 43. ruudalmere

  Citaat van de rijdende rechter : Dit is mijn uitspraak en daarmee is de zaak afgedaan !


Wat vind jij? Praat mee...