KNHB: wel hockey, geen bezoekers bij hockeyclubs

De hockeytrainingen en hockeywedstrijden kunnen vanaf dinsdag in het hele land gewoon doorgang vinden. Wel adviseert de KNHB, in navolging van de maatregelen die het kabinet afkondigde, vanaf dinsdag geen bezoekers meer toe te laten bij de hockeyclubs. Ook moeten de clubhuizen dicht. 

De hockeybond laat verder weten dat de sportbonden en NOC*NSF hard werken aan handvatten voor de sportsector om verenigingen te helpen de maatregelen na te kunnen leven per dinsdag 29 september. De KNHB zegt op KNHB.nl toe daar dinsdagmiddag voor 18.00 uur meer informatie te geven.

Het kabinet kondigde maandagavond aan dat er een streep gaat door al het publiek bij sportwedstrijden. Zowel voor amateur- als voor de professionele sport. Ook verordonneert het kabinet dinsdagavond vanaf 18.00 uur dat alle sportkantines dicht moeten blijven. De maatregelen gelden vooralsnog voor de komende drie weken.

 

 


60 Reacties

 1. MIck

  Dit is toch gewoon het einde vd competitie? Hoe Komen alle jeugdteams bij hun uitwedstrijden Die worden gebracht door ouders Die vervolgens op een parkeerplaats blijven hangen? Het advies is Alleen reizen als het heel noodzakelijk is en hoe jammer ook maar dat is het natuurlijk niet voor een potje hockey.

  1. flyingdutch

   Waarom willen mensen zo graag stoppen met hockeyen? Zolang het kan (en het kan nu) blijven we toch onze favoriete sport beoefenen. Bovendien, juist in deze tijden van thuiszitten is sporten superbelangrijk voor de gezondheid

  2. frans-j

   Zoek een andere hobby; wat een zurigheid. Zoek in mogelijkheden en niet in beperkingen.

  3. SergeSpitters

   Onzin. Ja, het is jammer, en het is even aanpassen met halen en brengen, maar er kan wel gewoon worden gehockeyd. Dat is nu even het belangrijkste.

  4. yoyo

   Bij uitwedstrijden worden ouders die chauffeur zijn als teambegeleiding aangemerkt. Zij kunnen de wedstrijd dus wel bijwonen.

  5. GabyvanHout

   Ik

  6. GabyvanHout

   De benodigde chauffeurs vallen onder teambegeleiding. Commotie om niets

 2. conegut

  Sportkantines dicht is een complete desastreuze beslissing en clubs zullen in diep rode cijfers komen.

  1. stekel

   Denk dat de gemiddelde jaarlijkse opbrengst uit horeca nogal wordt overschat. We hebben het echt niet over hele grote netto bedragen. Contributie en sponsor inkomsten zijn belangrijkste inkomsten.

  2. conegut

   Welke sponsoren ?

 3. bastiaan-van-veelen

  Ik vraag me af wat het betekent voor rij-ouders.

  1. sven-v

   Dat is wel de belangrijkste. Ik denk dat de bond rijouders buiten de definitie van publiek moet houden. Je kunt moeilijk verwachten van jongeren dat ze zelf gaan. En ouders buiten het terrein laten wachten is ook niet realistisch. Even afwachten op de informatie vanuit de bond(en).

  2. asjemenou

   Eens, die 4-5 rijders zou ik toch niet als publiek gaan rekenen. Die kunnen met gemak 15 meter uit elkaar langs de velden.

  3. karlijnverwers

   Op Rijksoverheid.nl staan de antwoorden. Rijders worden gezien als begeleiding en mogen mee naar uit-wedstrijden. Fijn toch?!?

 4. daanray

  Had het idee dat de clubs het wel op orde hadden. Om nu alles zo radicaal te doen begrijp ik niet helemaal

 5. asjemenou

  Dit is ook einde zaalhockey, let maar op, dit is duwtje voor KNHB

 6. martijnhdm

  Het is een maatregel voor heel NL en alle sportbonden. En bij meerdere clubs is het de afgelopen weken niet gelukt om te voldoen aan de regels.

  1. jarly-brown

   Dit is geen beloning voor de clubs die het in de afgelopen weken zo goed voor elkaar hadden en er alles aan hebben gedaan om dit te voorkomen. Dit is een straf aan het verkeerde adres. We moeten het maar respecteren.

 7. martijnhdm

  @Stekel: er zijn clubs die aanzienlijke bedragen aan de bar over houden, dat zou nu natuurlijk niet gehaald worden maar de kosten voor personeel lopen wel door.

  1. stekel

   En daarvoor was er in vorige ronde al een regeling vanuit de overheid . Maw die pijn is toen al enigszins verzacht.

 8. rianneveeninga

  Gelukkig ligt jeugd competitie zo straks 2 weken plat vanwge herindeling

  1. magnus-querqus

   Top, gelukkig een herindeling na twee wedstrijden. Niveau is gelukkig prima bepaald...

 9. n.nuijens@upcmail.nl

  Op de site van Rijksoverheid staat dat rij-ouders voor jeugd tm 17 jaar worden gezien als begeleider en dan wel mogen kijken. Dit geld alleen voor het uit-spelende team natuurlijk en met zo min mogelijk auto’s komen. Of ze denken dat 18-jarige direct hun rijbewijs hebben (en auto) snap ik niet... maar jeugd kan doorspelen!

  1. arthur-linssen

   Interessant! Waar kan ik dit vinden, heb je een link?

  2. horn_964

   https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/openbaar-en-dagelijks-leven/sport

  3. arthur-linssen

   Dank voor de link, dit scheelt nogal in de handhaving op de club.

 10. horn964

  Holy mack. Wat is het grootste probleem?! Dat de rij ouders zich anderhalf uur zelf moeten bezighouden?! Ik zal wel gek zijn maar desnoods kijk ik wel anderhalf uur Netflix op mijn telefoon op de parkeerplaats. Als dat betekent dat mijn kinderen hun sport kunnen blijven beoefenen. Wat zijn hockey ouders toch soms verbazend op zichzelf gericht...

  1. osho

   Ik verwacht dat die rij-ouders nog wel gedoogd worden. Verder geen publiek.

  2. maartjeklein

   Right!

  3. francakh

   Precies. Ik woon aan de andere kant van de plas. Ben al weken / maanden niet meer welkom op de training (wedstrijden mag überhaupt niet) behalve als ik zelf coach. Ouders geven hun kinderen af, gaan bookdschappen doen, wandelen, stuk rennen, boek lezen of werken in de auto en komen weer halen. Iedereen een mondkapje/masker van en naae het veld, behalve op het veld.

 11. Jolly

  Ik ben blij dat er in ieder geval gespeeld kan worden. Met name voor de jeugd belangrijk. Rij-ouders zijn geen toeschouwers en kunnen kijken. De facto gaat het maar om één competitieronde omdat daarna herindeling volgt.

 12. Sander Duin

  https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/openbaar-en-dagelijks-leven/sport

 13. Smartie71

  3 oktober laatste speelronde daarna pas weer op 31 oktober. Dus 3 weekenden geen hockey ivm herfstvakantie

 14. cmb-koning

  Rijouders bij uitwedstrijden jeugd t/m 17 jaar horen bij de begeleiding en zijn geen toeschouwers.Ouders die kinderen naar training/thuiswedstrijd brengen zijn wel toeschouwer.dus helaas niet gewenst. Bron: Rijksoverheid

 15. irma.wendriks@gmail.com

  fijn dat rijdende ouders als begeleiders worden gezien en dus wel mogen kijken.

 16. Runa Honig

  Als we niet het gezamenlijk bewustzijn hebben hoe urgent dit allemaal is en dat we ons strikt moeten houden aan de maatregelen, dan zitten we nog tot medio volgend jaar vast aan dit virus met alle gevolgen voor de hockeysport vandien. Maar we zijn hard leers. Hoeveel mensen gaan gewoon straks op herfstvakantie of zijn van plan op wintersport te gaan? Ben benieuwd of Ziggo ons gaat bedienen met extra hoofdklasse wedstrijden, maar vrees dat hockey geen prioriteit heeft.

 17. brambo

  Rijouders zijn begeleiders en dus toegestaan bij de wedstrijd. Fijn, maar inderdaad, komend weekend is de laatste wedstrijd van de voorcompetitie. Daarna pas weer 31 oktober. Fijn dat sporten 'gewoon' door mag gaan.

 18. joniverstoep

  Mag een teammanager naast de coaches en het team wel/niet aanwezig zijn bij de thuis/uit wedstrijden? Of wordt de teammanager in dit geval gezien als toeschouwer(niet mogen kijken), begeleider rijouder of als begeleider die het team ondersteunt? Kan er niks over terug vinden, of ik lees er over heen😉

 19. HildeKlok

  Lees site overheid rijouders mogen wel op t terrein van uitspelende teams niet thuisspelend

 20. ZaraDejongh

  Ik heb een vraag Hoe zit dat met scheidsrechters die eerder bij een wedstrijden is en moet wachten tot die is afgelopen

  1. joniverstoep

   Ik heb ook een vraag: mogen teammanagers bij thuis/uit wedstrijden mee en bij de wedstrijden kijken?

 21. rancoburgzorg

  Dus een sportkantine moet dicht maar de gewone horeca blijft open (tot 22h)? Dus wél met 300 man in een vliegtuig, maar niet met een twintigtal ouders verspreid langs de zijlijn. Dus wél publiek bij sport in onze buurlanden, maar niet in ons land bij sportwedstrijden. Zouden er misschien twee verschillende virussen zijn.? Welkom in absurdistan!

  1. stekel

   We leven in een vrij land.. je mag ook verhuizen als het je hier niet leuk vind

 22. partijtje

  open bij het clubhuis een buitenbar zodat de teams en begeleiding incl de 4 rij ouders en scheidsrechters iets kunnen drinken en eten na hun wedstrijd op 1,5 meter afstand van elkaar. moet toch te organiseren zijn. zaalhockey definitief een jaar uitstellen is dat in elk geval opgelost.

 23. jvolcano

  Ja lieve mensen, een kwestie van samen de schouders eronder. Doen we dat niet, dan zijn de clubhuizen in 2022 nog steeds dicht. We hebben het al verkloot door massaal de richtlijnen te negeren waardoor we nu een stapje terug moeten. Het zou toch mooi zijn als de hockey gemeenschap, inclusief de zuurpruimen, laat zien dat we dit aankunnen.

  1. stekel

   Psies !

 24. sven-v

  Zou trouwens wel helpen als de bond duidelijkheid kan geven over de A jeugd. Daar kunnen 18 jarigen bij zitten. Ik zou het net als op school doen. Groep is leidend niet de leeftijd. Dus t/m de A mogen ouders rijden.

 25. MIck

  Rijdende Ouders horen bij begeleiding lees Ik, zal opeens wel heel veel Animo Zijn om te rijden gok Ik. Clubs gaan natuurlijk In overleg Met hun Gemeente of stadsbestuur en dan Moet Ik nog zien of daadwerkelijk rijouders toegelaten worden op een terrein voor je het weet Zijn dan opeens namelijk weer een behoorlijke groep mensen op een club.Ben bang dat de praktijk zal Zijn dat ouders/ rijouders de kinderen voor het hek zullen moeten afzeggen en dus op de parkeerplaatsen zullen moeten wachten.

 26. kees

  Wat Mick zegt is de realiteit. Het regent al berichten van clubs die aangeven dat ze uit zichzelf afwijken van de landelijke norm. De begeleiding mag maximaal uit 2 of 3 man bestaan en rijouders komen het terrein niet op.

 27. kikkerjan

  En we krijgen ook nog de 'gewone' jaarlijkse griepgolf...dus tel uit je verlies!!!

 28. partijtje

  twee a drie man begeleiding rondom de dug out en die vier rijders kunnen gewoon op 1.5 meter langs de lijn plaats nemen. Dat mag en kan toch geen problemen opleveren. `de volgende wedstrijd die er na volgt plaats je de rij ouders aan de andere kant van het veld zodat zij elkaar niet kunnen treffen. er bestaat over het algemeen ruimte zat om het op deze manier te organiseren. De meeste clubs hebben al hele duidelijke loop lijnen.

 29. unplugged

  Heel erg verstandig , hockeyers en hockey publiek en zelfs de club BOA' S hebben totaal geen discipline en niemand draagt een mond/neus bescherming .

 30. unplugged

  In Duitsland kom je nergens binnen zonder een mondkapje . Kunnen wij eigenwijze Nederlanders een voorbeeld aannemen . Wij vragen om dit soort maatregelen en verzieken daardoor ons eigen leven en daarnaast verwoesten we de aarde door de overbevolking . Elk mens is CO2 , en de boeren kunnen we niet de schuld geven : allemaal vieze politieke spelletjes .

  1. sven-v

   Nou mijn ervaringen met mondkapjes in het buitenland zijn niet erg positief. De meerderheid gebruikt die dingen onjuist en afstand wordt niet meer in acht genomen. Laten we beginnen met al die mensen die denken dat de regels niet op hen van toepassing zijn. Ook in mijn omgeving zijn er genoeg mensen die met een verkoudheid de deur uitgaan en niet gaan testen. Gewone mensen met normale opleidingen en banen. En dan de mensen die quarantaine niet serieus nemen en na een test gewoon nog ff boodschappen doen.. Mondkapjes gaan ons ook niet helpen tegen dit soort eigenwijze mensen


Wat vind jij? Praat mee...