Lagere straf voor Stephan V. door vrijspraak kleedkameropnamen

Stephan V. is vrijgesproken van het maken en in bezit hebben van kleedkameropnamen bij zijn oude werkgever MHC Voorhout. V. bekende wel, maar de rechter oordeelde dat er te weinig bewijs was. V. werd wel veroordeeld tot 2 jaar cel voor ontucht met een 14-jarige. Dit stond geheel los van MHC Voorhout. De straf valt lager uit dan de 2,5 jaar die werd geƫist, doordat de rechter de kleedkameropnamen niet bewezen achtte.

De oud-hockeytrainer van MHC Voorhout was ten laste gelegd dat hij tussen 2012 en 2015 de kleedkameropnamen in zijn bezit had. V. bekende dit, maar zei de filmpjes te hebben verwijderd. Het daadwerkelijke bezit kon dus niet bewezen worden voor die specifieke periode, waardoor V. hiervoor werd vrijgesproken door de rechter. V. zou 3 filmpjes hebben gemaakt van zich omkledende jongens, bleek eind januari.

De rechter achtte de ontucht wel bewezen. Stephan V. pleegde die vorige zomer, met een 14-jarige jongen. V. kreeg daarvoor een celstraf van 24 maanden, waarvan 8 voorwaardelijk, met een proeftijd van 3 jaar.

Lees ook: Rust teruggekeerd bij MHC Voorhout


Wat vind jij? Praat mee...