Leven op hockeyclub keert per 25 februari terug naar normaal

Na bijna twee jaar met coronamaatregelen keert het leven op 25 februari terug naar normaal. Vanaf volgende vrijdag hoeft geen coronatoeganspas meer te worden getoond bij betreden van het clubhuis, is een mondkapje er niet meer verplicht en mag je aan de bar staand een biertje drinken.

Dat is het gevolg van de versoepelingen die dinsdagavond door het kabinet werden afgekondigd, waardoor de samenleving weer opengaat. Voor de verenigingen betekenen dit ook dat de hockeyfeesten (Thé Dansant) weer mogelijk zijn en publiek weer onbeperkt bij de wedstrijden mag kijken. De functie van coronacoördinator kan worden opgeheven, de afzetlinten kunnen in de kast en de stickers (1,5m afstand) in de prullenbak.

Komende vrijdag, 18 februari, worden de eerste versoepelingen door het kabinet doorgevoerd, waardoor de clubhuizen langer open mogen blijven. Wat die stap precies betekent voor de hockeyverenigingen, daarover informeert de KNHB de clubs uiterlijk vrijdag door aanpassing van de meest gestelde vragen.

Thé Dansant bij Hurley. Foto: Kees Boelhouwer

De precieze gevolgen voor de hockeysport per 25 februari worden volgende week door de hockeybond verwerkt op knhb.nl. De kern is in ieder geval dat, nadat de hockeybond op 12 maart 2020 adviseerde om alle hockeyactiviteiten per direct te staken, het leven op de hockeyclubs een paar weken voor de herstart van de veldcompetitie weer terugkeert naar normaal.


Wat vind jij? Praat mee...