Liefst zesduizend teams in regionale jeugdcompetitie

Liefst zesduizend jeugdteams verdeeld over 220 verenigingen nemen deel aan de regionale minicompetities, die de KNHB gaat houden. De jeugd- en Jongste Jeugdteams spelen op zaterdag 12, 19 en 26 juni een wedstrijd tegen ploegen van andere verenigingen.

Nu de overheid vanaf 5 juni het licht op groen heeft gezet voor het spelen van competitiewedstrijden tot en met 17 jaar, is duidelijk geworden dat de verenigingen in de laatste weken nog maximaal willen profiteren van de versoepelingen. Uit de eerste inventarisatie onder de hockeyclubs in Nederland werd vorige week vrijdag al duidelijk dat dat de jeugdhockeyers staan te trappelen om weer de strijd aan te binden tegen teams van andere clubs. De meeste teams speelden half oktober vorig jaar voor het laatst een competitiewedstrijd.

Maandag was de sluitingsdag voor de inschrijving. Nu de stofwolken zijn neergedaald, blijkt dus dat 220 van de 323 clubs meedoet en meer dan de helft van het aantal teams onder de vlag van de KNHB deelneemt aan de regionale minicompetities.

Programma in Standenmotor

Volgens de KNHB wil dat niet zeggen dat de andere teams in juni niet spelen. Uit de reacties van de clubs blijkt dat zij zelf met omliggende verenigingen onderlinge wedstrijden gaan spelen. Dit mag dus vanaf 5 juni. Vanwege de korte termijn worden de eerste KNHB-wedstrijden gespeeld vanaf 12 juni.

De competitieleiding van de KNHB is op dit moment drukdoende met het opzetten van de regiocompetities. Waar mogelijk worden de teams ingedeeld in poules van vier met zo kort mogelijke reisafstanden tussen de verenigingen. Daarna wordt het wedstrijdprogramma opgesteld. De competitieleiding streeft ernaar zo snel mogelijk maar uiterlijk maandagochtend 7 juni het volledige wedstrijdprogramma te publiceren in de standenmotor, zodat verenigingen en hockeyers het schema kunnen inzien via de eigen website, clubapp of de hockey.nl app.

Competitieduels senioren

De overheid heeft besloten dat alle senioren vanaf 5 juni weer partijen mogen spelen op de training en onderling wedstrijden op de clubs mogen afwerken. De KNHB heeft, zo laat ze op haar site weten, de hoop nog niet opgegeven dat de senioren bij de volgende versoepelingen ook toestemming krijgen om competitiewedstrijden te spelen. De KNHB zegt indien mogelijk dan ook voor senioren wedstrijdaanbod te creëren.


1 Reactie

  1. laren-hockey

    Super mooi dat we het seizoen toch nog op deze manier kunnen afsluiten. Daar doen wij graag aan mee.


Wat vind jij? Praat mee...