Masters op jacht naar goud

Het wereldkampioenschap in Londen is momenteel in volle gang en vrijdag start nóg een wk hockey. 135 landenteams strijden in acht categorieën in Barcelona om de wereldtitel bij de Masters. 

Nederland is goed vertegenwoordigd. Bij de dames doen we mee met een 40+-, 45+-, 50+- en een 55+-team. De Nederlandse heren zijn vertegenwoordigd in de oudste drie leeftijdsgroepen. Een half jaar hebben de ploegen getraind en zich voorbereid op het WK. Gezien de resultaten op het Europees Kampioenschap vorig jaar in Tilburg, waar Nederland zeven keer goud en één keer brons won, zijn de verwachtingen dit WK hoog gespannen voor de Nederlandse teams.

Via de sociale media, Twitter en Facebook, kunnen de verrichtingen van de Nederlandse teams gevolgd worden. Hier staan het totale speelprogramma en poulestanden.


2 Reacties

  1. wil-dielis

    En in juni was 60+ Nederland al wereldkampioen geworden bij de Grand Masters in Barcelona.

  2. JaapSuyk

    Als Nederlander in Sri Lanka heb ik de laatste 2 maanden de Sri Lankan women masters (1 team) getraind en gecoacht om hun ultieme droom helpen te verwezenlijken. De dames wonen verspreid over Sri Lanka (1,5 keer Nederland en met 1 snelweg ipv een netwerk aan snelwegen een flinke opgave) en voor 9 maanden kwamen zij ieder weekend naar Colombo om te trainen en 2-3 oefenwedstrijden te spelen. Voor hun is spelen in Europa al een grote overwinning op zich (visum, budgets etc). In Sri Lanka is hockey niet zoals in Nederland georganiseerd maar zij hebben zich zo goed mogelijk kunnen voor bereiden. Zij kijken enorm uit om 1 keer in hun leven tenminste tegen Nederland, Australie, Nieuw Zeeland en andere landen te kunnen spelen.


Wat vind jij? Praat mee...