Meer hockeyers in Nederland, teller staat op kwart miljoen

Er zijn afgelopen jaar weer meer hockeyers bijgekomen in Nederland. De KNHB noteerde een groei van 1%, waardoor er per 1 oktober 2015, 251.287 hockeyende Nederlanders zijn. Het NOC*NSF, waar ook de KNHB bij is aangesloten, heeft het afgelopen jaar wel een kleine daling in het aantal leden geconstateerd. In 2014 waren er over 74 sportbonden nog 5.331.214 sportende Nederlanders, een jaar later was dat aantal 5.292.310. 

Een enorme toename van het aantal hockeyers kunnen we het met 1% niet noemen, maar het is toch beter dan een groot gedeelte van de Nederlandse sportbonden.  Zij kampen met een kleine terugloop. Het beste uit de verf komen de triatlonbond, die haar ledenaantal verdubbelde, en de Gymnastiek Unie en de Federatie Oosterse Gevechtsporten, die met een kwart groeiden.

Het Gooi populairst

Voor veel mensen zal het niet als een verrassing komen dat hockey het populairst is in het Gooi. Ook in Brabant en aan de kuststreek zijn er massaal hockeyclubs te vinden. In het noorden van het land is de spoeling het dunst.

In totaal komt hockey op de 6e plek qua populariteit. Voetbal is met 1,2 miljoen leden volkssport nummer 1, gevolgd door de tennisbond KNLTB (599.012) en Sportvisserij Nederland (572.648). Ook golf en gymnastiek zijn net wat populairder, gevolgd door hockey dat samen met paardensport, atletiek, zwemmen en volleybal de top 10 completeert.

Ook zien waar alle hockeyclubs in Nederland liggen? Bekijk dan de kaart ontwikkeld door RTL Buurtfacts.

Bron: RTL

Bron: RTL

Lees ook

 

 


Wat vind jij? Praat mee...