‘Meerderheid hockeyers met handschoen’

Een meerderheid van de bezoekers van hockey.nl die op onze poll hebben gestemd, spelen met een handschoen. Dat blijkt uit de uitslag van de poll die hockey.nl hier dinsdag publiceerde. Er werd veel gestemd: in totaal 4030 (58 procent) hockeyers reageerden dat ze met handschoen speelden. 2887 (42 procent) mensen gaven aan zonder handschoen te spelen.

Het onderwerp werd omarmd door de bezoekers van hockey.nl. Jullie stemden massaal (dank hiervoor!) en kwamen met redenen waarom jullie wel met handschoen spelen (verwondingen voorkomen, laag zitten met verdedigen, gevaar om vingers/hand te breken, duiken op een zandveld).

Waarom hockeyers niet met handschoen spelen, werd minder duidelijk. De handschoenen lijken steeds meer gevoel te geven, zeggen de spelers met handschoen. Toch vinden veel hockeyers die hebben gereageerd het prettig om zonder handschoen te spelen. Meer gevoel is een argument. De positie op het veld zou een rol kunnen spelen. Verdedigers zullen wellicht eerder een handschoen dragen dan aanvallers. Daarbij viel eerder al op dat vrouwen in de top van de Hoofdklasse in ieder geval veel vaker een handschoen dragen dan mannen in de top. Hoe dit in de breedte is, kunnen we nog niet concluderen.

Dit zijn de cijfers van de stemming: 

Poll Hockey.nl app/website:

1802 Met handschoen
1117 Zonder handschoen

Poll Hockey.nl Instagram

2129 Met handschoen
1727 Zonder handschoen

Poll Hockey.nl Twitter

49 Met handschoen
43 Zonder handschoen

TOTAAL POLL:

6917 stemmers
4030 hockeyers met handschoen (58 procent)
2887 hockeyers zonder handschoen (42 procent)


3 Reacties

 1. jackquesbrinklul

  "Daarbij viel eerder al op dat vrouwen in de top van de Hoofdklasse in ieder geval veel vaker een handschoen dragen dan mannen in de top." Kortom, de handschoen dragende man is eigenlijk een beetje vrouwelijk...

  1. robertvandenheuvel

   Als je voor de zoveelste keer een handblessure hebt dan piep je wel anders.. Heel vroeger was het ook erg stoer om zonder scheenbeschermers te spelen, vooral bij de mannen. Zie je ook niet meer toch? Helmen bij keepers is ook zoiets. Eerst was het onhandig, je zag niks etc. Alles went! In bepaalde posities op het veld zijn de risico’s groter om handblessure op te lopen. Gewoon risico uitsluiten en draag gewoon een handschoen!

 2. JoostS

  Nou das kras een neutraal artikel dat niet over een specifieke club gaat.. met jawel een foto van DB...


Wat vind jij? Praat mee...