MHN, voorheen Dutch Hockey Masters, zoekt nieuw bloed

Master Hockey Nederland, voorheen bekend als de Dutch Hockey Masters, is ambitieus. Op het aanstaande Europees kampioenschap van 12 tot en met 19 augustus in Tilburg wil MHN met tien teams meedoen in de dames- en herencategorieën 40+, 45+, 50+, 55+ én de nieuwe leeftijdsgroep 35+. Daarom wordt gezocht naar vers bloed.

Jan Winkel, onlangs benoemd tot voorzitter van MHN: ‘Tot voor kort had je van 40+ tot 55+ de Masters, en vanaf 60+ de Grand Masters. Voor spelers van 35+ uitkomend in Reserve Hoofdklasse of Veteranen Hoofdklasse en nog niet behorende tot de 40+-categorie, was er geen mogelijkheid om internationaal voor Nederland uit te komen. Het is een mooie ontwikkeling dat dit nu is veranderd.’

Oud-tophockeyers en -coaches gezocht

Er wordt druk naar kandidaten gezocht in het Masters-netwerk en ook wekelijks op de velden. ‘Maar iedereen die denkt in aanmerking te komen voor één van de teams, mag zich melden’, vertelt Merel van Grunsven,  één van de drijvende krachten achter MHN. Dat kan via de website mastershockey.nl.

Nederlandse deelname aan Masters

Het is pas sinds 2013 dat de eerste Nederlandse Master-teams deelnemen aan een toernooi. Dat was het EK in Dublin. Nederland kon toen net twee teams op de been brengen. Een jaar later in 2014 waren er al acht teams bij het wereldkampioenschap in Rotterdam, evenals bij het EK in 2015 in Londen. Op dat laatste EK in Londen werden Nederlandse Dames- en Heren 40+-teams kampioen.

Winkel: ‘Vanwege de periode (maart 2016, red.) , de afstand en bijbehorende kosten hebben we niet meegedaan aan het WK in Canberra. Het EK in Tilburg is dus de eerste gelegenheid waar we als Master Hockey Nederland met tien teams kunnen deelnemen. Belangrijk is nu dat we op korte termijn de beste hockeyers in die verschillende leeftijdscategorieën bij elkaar brengen. Dat zijn namelijk ook de teams die het jaar daarop in juli 2018 deelnemen aan het WK in Barcelona.’

 

 


Wat vind jij? Praat mee...