Midden Nederland start met Hockey7-competitie

Nederland hockeyland is een spelvariant rijker. Aanstaande vrijdag start district Midden Nederland met een Hockey7-competitie. Deze competitie is bedoeld voor fanatieke hockeyers in de leeftijdscategorie eind twintig tot begin veertig jaar. Voordeel aan de competitie is dat er niet iedere week gespeeld wordt en minder mensen voor een team nodig zijn.

Hockey7 is ontstaan nadat een aantal clubs al zelf hockeyvarianten met minder spelers speelde. De KNHB signaleerde die behoefte en kwam na inventarisatie met de Hockey7-competitie. Bij de mannen hebben Gooische, Naarden en twee teams van Schaerweijde zich opgegeven voor de nieuwe spelvariant. Bij de Dames doen Gooische en Naarden eveneens mee, net als Buitenhout, Voordaan en twee teams van SCHC.

Hockey7 wordt gespeeld zonder keeper op een half veld met ‘zaalregels’. Dat betekent dat slaan niet mag en hoog pushen enkel is toegestaan op het doel. Liftjes over de stick mogen echter wel. Strafcorners zijn er niet en er worden achttaldoeltjes gebruikt. Teams spelen op één avond twee wedstrijden van 25 minuten.

 


2 Reacties

  1. EvivanDeurzen

    Hallo, Ontzettend leuk initiatief dat er een Hockey7-competitie gaat starten. HV Dorsteti uit Wijk bij Duurstede heeft 2 actieve trim dames groepen die graag trim wedstrijden zouden willen spelen. Helaas lukt het ons niet om een team te formeren, omdat er te weinig trim dames leden zijn die niet iedere week een wedstrijd willen of kunnen spelen. De leeftijd van deze groep ligt tussen de 38 en 52 jaar. Een hockey spelvariant, zoals hierboven beschreven staat zou de oplossing zijn. Ik ben van mening dat er in de omgeving Midden Nederland zeker meer teams zullen zijn die dit als een oplossing zien. Is het in de nabije toekomst misschien mogelijk dat er ook voor de 40 plussers een Hockey7 -competitie binnen het district Midden Nederland opgezet zou kunnen worden? Weet iemand bij wie ik deze vraag zou kunnen neerleggen/of kan iemand mij hierover al iets meer vertellen? Met vriendelijke groet, Eline van Deurzen Trim lid HV Dorsteti

    1. Merel Barreveld

      Ha Evi. Probeer competitie@knhb.nl. Groetjes, Merel


Wat vind jij? Praat mee...