Nederlandse Hockey Masters in Londen koersen af op medailles

De Nederlandse (Grand) Masters, teams met leeftijden vanaf 40, 45, 50, 55, 60, 65, 70 en zelf 75, doen het goed op de EuroHockey Masters in Londen. Vier van de negen Nederlandse teams eindigden als eerste in hun poule. De jongste leeftijdscategorie, 40+, boekt tot nu toe het meeste succes: zowel het oranje mannen- als het oranje vrouwenteam eindigde als eerste in de poule, en leverden de topscoorders in hun categorie. Een overzicht.

40+

De jongste masters: de mannen en vrouwen 40+, hebben tot nu toe een subliem toernooi. De mannen wonnen vanmorgen de halve finale overtuigend met 7-1 van Duitsland, en eindigden met 9 punten op kop in hun poule. Mark-Jan Kleijsen is tot nu toe topscoorder van de mannen boven 40, hij maakte er zes in drie wedstrijden. Monique Lageweg maakte er tot nu toe ook zeven en is daarmee topscoorder van de vrouwen boven 40. Ook haar team eindigde bovenaan in de poule, en won vandaag de halve finale tegen Spanje met maar liefst 9-0.

45+

Ook de Nederlandse mannen boven 45 staan bovenaan in hun poule, maar hadden het gisteren wel moeilijk tegen Duitsland: 2-2. Bij de vrouwen boven 45 gaat het iets minder goed. Zij wonnen vandaag wel met 2-1 van Ierland, maar moeten Engeland boven zich duldden in de poule.

50+

De oranje mannen boven de 50 spelen vandaag de halve finale tegen Duitsland. Zij eindigden als tweede in hun poule. De Nederlandse vrouwen boven de 50 kwamen helaas niet zo ver: zij eindigden als vierde in de poule.

55+

De Nederlandse mannen van boven de 55 wonnen gisteren knap met 5-1 van Schotland, en staan tweede in de poule, onder Engeland. Ook Nederlandse vrouwen staan tweede in de poule, met eenzelfde puntenaantal als nummer 1 Engeland. Morgen wordt de wedstrijd tussen Nederland en Engeland gespeeld.

60+

De Nederlandse vrouwen boven de 60 presteren tot nu toe het minst goed van alle Oranje masters: zij staan laatste in de poule. De Nederlandse mannen boven 60 doen het beter, en staan eerste in de poule.

65+

De Nederlandse mannen boven 65 moeten Engeland en Duitsland boven zich dulden in de poule. Nederland vaardigde geen vrouwenteam af in deze- en de hogere leeftijdscategorieën.

70+

De Nederlandse mannen boven de 70 staan tweede in de poule, en hebben alleen Engeland boven zich.

75+

Ja, ook boven de 75 wordt er nog gehockeyd. Wel beduidend minder, aangezien slechts twee teams strijden om het goud: Nederland en Engeland. De twee gespeelde wedstrijden heeft Engeland gewonnen.

Alle competities van de Masters zijn via deze link te volgen.

Veel teams hebben daarnaast ook een eigen facebookpagina, waarop ze het publiek op de hoogte houden:

Hockey.nl was bij een van de trainingen van de Heren 65+. Bekijk hier hoe ze zich klaarstoomden voor Londen.


Wat vind jij? Praat mee...