Negen tips om binnen te hockeyen

Om de uitbraak van het coronavirus zoveel mogelijk in te dammen heeft de overheid besloten om alle sportverenigingen tot 7 april te sluiten. Maar wees gerust, je hockeystick hoef je zeker niet op te bergen. Met deze negen tips kun je lekker binnen aan de slag.

1 – Vraag toestemming aan je directe omgeving

Daar begint het natuurlijk mee. Een stick of bal die vanuit de lucht op de grond ploft maakt nou eenmaal lawaai, zeker als je pak ‘m beet driehoog woont. Vraag eerst aan je ouders of je überhaupt binnen mag hockeyen. Dan weet je in ieder geval zeker dat je achteraf geen gezeik krijgt als je een dure vaas breekt, je hebt immers om toestemming gevraagd. Is je huisgenootje toevallig bezig met zijn scriptie? Leen dan even je koptelefoon uit.

2 – Let op de klok

Vind jij het chill als je in bed ligt en je hoort continu gebonk? Neen! Houd dus rekening met je buren. Probeer het aantal hockeyballen tegen de muur te beperken. Nog belangrijker: let op het tijdstip. Ga niet voor 8.00 uur ’s ochtends lopen ballen en ook niet na 20.00 uur ’s avonds. We moeten natuurlijk wel met z’n allen het achtuurjournaal kunnen verstaan om de ontwikkelingen rondom het coronavirus in de gaten te houden.

3 – Gebruik kussens

Heeft je moeder overmatig veel kussens op de bank liggen? Vraag of je ze mag gebruiken voor een goed doel. Kussens zijn ideale geluidsdempers en beschermen bovendien breekbare spullen in je huis. Wat te denken van die nieuwe plinten die je vader net heeft aangelegd. Met kussens (en dekentjes) blijft alles save!

4 – Probeer een tennisbal

Wil jij net zulke mooie trucjes als Jorrit Croon maken? Gebruik een tennisbal. Een tennisbal is perfect om jezelf te ontwikkelen als dé nieuwe 3D-hockeyer. Nog een voordeel: een tennisbal weegt minder dan een hockeybal. Dat betekent minder gebonk in huis. Ideaal dus!

Laat hockeyballen achter slot en grendel en gebruik een tennisbal. Foto: Koen Suyk

5 – Tapijt verblijdt

Heb je thuis laminaat? Dan raden we sowieso de vorige tip aan. Dat geldt eigenlijk ook voor een vloer van PVC of vinyl. Tapijt zorgt voor de minste geluidsoverlast en houdt de krassen op de vloer beperkt. Tapijt zorgt bovendien voor de minste beschadiging op je stick. Wij pleiten voor tapijt.

6 – Tape je stick

Heb je geen tapijt? Ook dan zijn er nog genoeg mogelijkheden om lekker thuis aan de slag te gaan. Zelfs op laminaat. Denk erover om je stick van wat extra stukjes tape te voorzien. Het zorgt voor extra demping, minder krassen en dus minder ruzie met je ouders/verzorgers/huisgenoten nadien.

7 – Pushen, pushen, pushen

Geen geflats, niet slaan en alleen pushen. Grijp deze mogelijkheid aan om aan je handelingssnelheid te werken. Een push gaat dan minder hard dan slaan, het houdt je schot wel meer onder controle. Een techniek die je straks op het veld perfect kan toepassen.

8 – Maak het leuk

Ben je dat pielen op die ene vierkante meter na een paar uur zat? Begrijpelijk! Maak het leuk voor jezelf. Creëer een goaltje, zet een parcours uit of vraag je maat om samen te hockeyen. Let wel op! Houdt minimaal twee sticklengtes afstand van elkaar. Ga dus niet in duel hockeyen, maar speel de bal naar elkaar over. Heb je plastic bekers of emmers thuis? Wat dacht je van hockeypong?

9 – Keepplayingchallenge

Doe jij mee met de #keepplayingchallenge? Laat jouw tofste trucjes zien in de woonkamer, tuin of keuken en maak kans op vette prijzen! Deel de video op Instagram en vergeet @hockeynl en @teamstreethockey niet te taggen! Verschillende internationals gingen jou al voor. Probeer die trucjes maar eens na te doen.

Heb jij nog tips die hierboven ontbreken? Laat het weten in de comments.


4 Reacties

 1. Eelco Houwink

  Ik wil dat de WK omgezet wordt in een wereldwijde on-line ballenemmertalentenintenten competitie. Anders wordt dit gewoon een verloren seizoen

 2. bombaliali

  'Minder zwaar wegen' is een contaminatie.

 3. horn_964

  https://www.metronieuws.nl/niet-gebruiken/extra/2016/04/bewezen-taalverbeteraars-zijn-onprettige-mensen ... :-)

  1. bombaliali

   Ik vroeg me al af waarom ik zo weinig vrienden heb..


Wat vind jij? Praat mee...