Nieuw in de hockey.nl-app: Volg livescores van (bijna) elk team

Ben je niet bij de wedstrijd van jouw favoriete team, maar wil je wel weten hoe het gaat? Gebruik dan nu een nieuwe functie in de hockey.nl-app, waarmee je tijdens een wedstrijd live kunt zien wat de stand is bij jouw favoriete team. En ook wat de tussenstanden zijn bij de andere wedstrijden in die poule. Voeg bijvoorbeeld een team uit de Hoofdklasse toe aan je favorieten en blijft in een oogopslag op de hoogte van de tussenstanden op het hoogste niveau.

Vooralsnog kun je van de meeste teams alleen live het scoreverloop zien. Van de eerste seniorenteams kun je niet alleen de livescores, maar ook de doelpuntenmakers zien. Kaarten worden wel getoond, maar anoniem om de privacy te waarborgen. Volgens de richtlijnen van de KNHB worden geen uitslagen getoond bij de Jongste Jeugd, daarom daar zijn bij de F-en E-jeugd ook geen tussenstanden zichtbaar.

Het bijhouden van het scoreverloop gaat via de fluittoolkit. Coaches en managers van een team kunnen hier tijdens de wedstrijden de doelpunten invoeren, die daarna meteen voor de volgers van het team in de app zichtbaar worden. We hebben voor de coaches en managers een uitgebreide handleiding geschreven. Help elkaar als je er niet uitkomt.

De nieuwe functie verkeert nog in de bèta-fase. Dat betekent dat hij werkt, maar dat er hier en daar nog wat fouten (bugs) in kunnen zitten. We werken er hard aan de komende periode die fouten zo snel mogelijk te herstellen. Kom je een fout tegen of heb je een suggestie voor een verbetering, mail die naar redactie@hockey.nl.

Hoe kun je een team volgen?

Je kunt het scoreverloop van jouw favoriete team eenvoudig volgen door het team in de hockey.nl-app toe te voegen aan je favorieten.

 • Ga in de app onderin naar Mijn Hockey.
 • Navigeer bovenin naar Favorieten.
 • Druk op Team toevoegen
 • Zoek je club via de zoekbalk
 • Click de club aan
 • Zoek jouw favoriete team en druk erop
 • Het team is toegevoegd

Scoreverloop volgen

 • Als je weet wanneer jouw favoriete team speelt, druk je op het betreffende team. (Vergeet je dat, zet dan de wedstrijden van dat team in je digitale agenda. Dat kan eenvoudig door linksboven op de kalender te drukken.)
 • Je krijgt nu de stand te zien. Ga naar Wedstrijden en je ziet aan het rode knipperende bolletje dat de wedstrijd live wordt bijgehouden.
 • Druk op de wedstrijd die je wil volgen om het scoreverloop te zien.

Hoofdklasse en Promotieklasse verplaatst

Het toevoegen van de livescores voor alle hockeyteams heeft als gevolg dat Hoofdklasse en Promotieklasse in de app zijn verhuisd. Zij hadden jaren een vaste stek onder de tab Live, maar die is om technische reden verdwenen. Er is nu wel een aparte tab Internationaal, waar je de Pro League en andere internationale toernooien kunt volgen.

De Hoofdklasse en Promotieklasse volg je nu net als alle andere klassen: zet een team uit deze klasse die je wil volgen bij je favorieten en je ziet in een oogopslag de tussenstanden. Klik op de wedstrijd waarvan je meer wil weten, en je krijgt het scoreverloop, de kaarten (anoniem) plus de doelpuntenmakers.


4 Reacties

 1. peteridema

  Ik vraag me af waarom een kaart-pakker anoniem moet blijven. Het is een wedstrijd-gegeven, net als een doelpuntenmaker: gewoon vermelden.

  1. HuibertHJ

   Ook leuk om te weten wie de arbiters zijn.

 2. EwoutWajer

  Vraag me af of dit veel gebruik gaat worden. Ik ken niemand die de fluittoolkit gebruikt

 3. goud

  Leuk bedachte functie door de ontwikkelaar, ben benieuwd of er ook een behoefte (incl bijhouden) van gebruikers vooraf bekend was….ik kan dat me niet goed voorstellen ;) en tja voor wie maak je die app he?


Wat vind jij? Praat mee...