Nieuwe spelregels: lange corner afgeschaft

Geen lange corner meer maar een vrije slag op de 23-meterlijn, ter hoogte van de plek waar de bal over de achterlijn is gegaan. Dit is een van de opvallendste nieuwe spelregels die de KNHB bekend heeft gemaakt. Vanaf 1 augustus worden ze in Nederland ingevoerd. Enkele regels zijn op internationaal niveau al ingevoerd door de FIH.

Vrije slag cirkelrand
Daarnaast mag een aanvallende vrije slag binnen vijf meter van de cirkelrand genomen worden op de plek van de overtreding. De bal wordt dus niet meer teruggelegd tot een plek vijf meter buiten de cirkel. Daarnaast betekent een groene kaart voortaan een tijdstraf van twee minuten.

Sticks
Verder geldt voor wedstrijden in de seniorencompetitie dat spelers de bal boven schouderhoogte mogen stoppen, ontvangen, afketsen en doorspelen, mits dit niet gevaarlijk is. Spelers in de juniorencompetitie mogen dit niet.

Een wedstrijd blijft uit twee helften van 35 minuten bestaan en dus niet uit vier kwarten van 15 minuten. De tijd bij strafcorners en doelpunten wordt ook niet 40 seconden stilgezet.

Bitje
Het was al bekend dat veldspelers verplicht worden tijdens de wedstrijd een bitje te dragen.

Meer informatie is te vinden op de website van de KNHB.Wat vind jij? Praat mee...