Oranje 40+’er Jules Sohier vocht en overwon

Jules Sohier woont samen met zijn vrouw en 2 dochters in Rotterdam. Ruim 20 jaar geleden werd hij lid van Leonidas en speelde 8 jaar in Heren 1. Momenteel speelt Jules in Veteranen A van diezelfde club. In augustus is hij met het Nederlands Elftal 40+ afgereisd naar Londen om deel te nemen aan het Europees Kampioenschap. En met succes! De gouden plak werd binnengesleept.

Extra lading

Het kampioenschap is een geweldige teamprestatie. Maar voor Jules heeft deze titel een extra lading. Tot tweemaal toe heeft hij in de afgelopen 5 jaar een zware strijd moeten voeren tegen kanker. Hij onderging diverse intensieve chemobehandelingen, bestralingen en een stamceltransplantatie. Hij werd behandeld in het Erasmus MC Kankerinstituut, won de strijd en is er volledig bovenop.

Cadeau

Jules: ‘Het spelen én winnen van het EK is na het langdurige gevecht tegen mijn ziekte een geweldig cadeau waar ik heel trots op ben. Ik heb dat mede te danken aan de Daniel den Hoed Stichting en wil heel graag een cadeau terug kunnen geven. Samen met mijn teamgenoten en vele oud-internationals hockeyen we daarom op 10 oktober op hockeyclub Rotterdam een speciaal benefietevenement onder het motto ‘Hockeyers maken kanker kansloos’.’

Lees meer over dit benefietevenement op de website van Rotterdam.


Wat vind jij? Praat mee...