Afrikaanse kids spelen straks in ‘verkeerde’ kleding van Phoenix

Hockeyclub Phoenix wisselde deze zomer van kledingleverancier, waardoor er een voorraad complete tenues ineens niet meer bruikbaar werd. De nieuwe leverancier leverde vervolgens shirts waarvan het logo niet goed was, waardoor er ook nog eens een hele voorraad nieuwe shirts overbleef. Zoveel nog compleet nieuwe kleding kon niet zomaar worden weggegooid, vond de club. En dus sporten nu kinderen in Kenia en straks ook in Malawi in een Phoenix-tenue. 

De shirts vonden een nieuwe bestemming via de Kenia-reis van de Oosterkerk in de buurt. ‘Een aantal van onze leden zit bij die kerk. In samenwerking met de kledingleverancier hebben zij ervoor gezorgd dat die shirts in Kenia terecht kwamen’, legt bestuurslid sponsoring en marketing Anne Scholten uit.

Voor de tenues schakelde Phoenix de Hockey Dreams Foundation in. Zij koppelde de club aan een school in Malawi, waar de tenues heen worden verscheept. ‘Eén van onze sponsoren heeft al aangegeven de eerste verscheping voor zijn rekening te nemen’, vertelt Scholten. Niet alleen de tenues worden verscheept, ook sticks, pionnen, hesjes en ander hockeymateriaal worden ingezameld. ‘Daar zijn we net mee gestart. Het is nu natuurlijk het begin van het seizoen, dus iedereen gaat nu zijn spullen vervangen.’

Duurzame relatie

Zowel Phoenix als de Hockey Dreams Foundation vindt het belangrijk dat het geen eenmalige actie is. Het is de bedoeling dat er een duurzame relatie op wordt gebouwd. ‘We willen elk jaar wat gaan doen, en dat is dan elke keer voor dezelfde school in Malawi’, vertelt Scholten. 

Het bestuur van Phoenix had Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen al langer op de agenda staan. Door de onverwachte lading nieuwe maar onbruikbare kleding wordt daar nu invulling aan gegeven, lacht Scholten. ‘Dit hebben we niet eerder gedaan en nu dus toevallig twee keer achter elkaar. Hier blijft het in ieder geval niet bij, dit was alleen nog maar de kick-off.’


5 Reacties

 1. vostammer

  En in die kleding gaan ze ......voetballen

 2. eefgorter

  goed initiatief! mijn club doet ook al zoiets (inzamelen oude hockeyspullen voor afrika) maar “adopteren” van een school nog niet. zal ‘s een balletje opwerpen....

 3. circlestorm69

  Mooi initiatief. Zo wordt er tenminste niets weggegooid. Zo’n kleding leverancier wissel is voor het afscheid nemende merk en de locale hockeyshop natuurlijk nooit leuk, want er zal altijd heel wat rest voorraad zijn. Maar zo’n verkeerd logo....daar snap ik echt niets van! Je doet toch altijd eerst een proefdruk?! Dan ziet toch wel iemand dat er iets niet klopt? Heel erg zonde dit!

 4. Henk1973

  De proefdruk was prima, het logo was niet zozeer verkeerd, alswel de kwaliteit waarmee het erop gedrukt werd. Na twee keer wassen bladderde het logo eraf.

  1. circlestorm69

   Aha, het logo was op die manier niet goed....dat is een ander verhaal. Sowieso bij bedrukkingen altijd oppassen dat er niet met teveel wasverzachter gewassen wordt....dan is de kans groot dat de boel snel los gaat laten.


Wat vind jij? Praat mee...