Pirmin Blaak start online programma voor alle keepers

Pirmin Blaak lanceert online programma ‘GoalieTalks’ waarmee hij alle keepers van Nederland en hun ouders wil meenemen in de wereld van het keepen. De eerste live-uitzending staat gepland op woensdag 23 december om 19:00 en is hier op YouTube voor iedereen gratis te zien. 

Het ontstaan van het programma komt bij Blaak voort uit de eigen wens om de keepers in Nederland in deze lastige tijd van corona te helpen. ‘Ik kreeg het afgelopen jaar zo veel berichten van keepers met vragen over onze trainingen bij Oranje. Veel jongens en meisjes zijn nieuwsgierig hoe wij bij het Nederlands team trainen, maar vragen ook tips om zelf beter te trainen en te groeien. Er is hiervoor online eigenlijk niet één plek waar keepers gratis terecht kunnen. Alleen betaald. En dat is gek. Dus ik dacht: waarom start ik het niet zelf. Een gratis programma, zonder inmenging van sponsors, waar keepers een inkijkje krijgen in keepen op het allerhoogste niveau. Waar ze terecht kunnen voor goede tips en hun keepersvragen direct kunnen stellen aan de besten uit het vak.’

Kick-off met Simon Zijp

In de allereerste uitzending is Pirmin Blaak samen te zien met de keeperstrainer van het Nederlands elftal, Simon Zijp. Samen blikken ze terug op het afgelopen jaar, Er worden beelden geanalyseerd en daaruit wordt live een training samengesteld. Ook geeft Zijp een kijkje in de keuken van zijn vak als keeperstrainer en legt hij uit hoe ‘het keepersgilde’ zich de laatste decennia heeft ontwikkeld. Tijdens de uitzending worden ingezonden kijkersvragen beantwoordt, maar kan iedereen die wil ook live in de chat vragen stellen.

Pirmin Blaak aan het werk bij Oranje met keeperstrainer Simon Zijp

Niet alleen hockey

Met het programma ‘GoalieTalks’ wil Pirmin Blaak zich niet alleen focussen op de hockeywereld, maar schuiven ook sluitposten uit andere sporten aan. ‘Dit programma is er juist voor alle keepers van Nederland. Natuurlijk komen de hockeytoppers voorbij, maar er gaan ook keepers en trainers uit het voetbal en andere sporten te gast zijn. Ik zou het heel gaaf vinden als handbalkeepsters Tess Wester langs komt. Maar, eerst maar de eerste uitzending. Ik heb er heel veel zin in en wil iedereen die vragen heeft vooral oproepen ze tijdens de uitzending te stellen.’


3 Reacties

  1. unplugged

    Ik ben erg benieuwd maar ik ben bang dat het management van Tess Wester geen gehoor geeft . Ik heb het een keer geprobeerd via Henk Groener , de oud Bondscoach van Oranje , maar ze luisteren niet eens naar je . Daarnaast moet je weten dat keepers stronteigenwijs zijn en niets van andere aannemen , in ieder geval de meeste .

  2. wijbe

    Succes pirmin! Mooi initiatief ☺️

  3. kasparstevens

    Mooi zo vanuit liefde en passie. Tipje: tafeltennis voor reactie, judo voor grond-en duikacties.


Wat vind jij? Praat mee...