Podcast KNHB: Van verenigingsgevoel naar consumentisme

De KNHB bestaat dit seizoen 125 jaar. De bondspodcast ‘Podje Hockey’ krijgt daardoor iedere aflevering een speciaal thema mee. Aflevering vijf heeft de titel: Van verenigingsgevoel naar consumentisme.

Het wordt steeds moeilijker om vrijwilligers te vinden en leden van sportverenigingen zijn minder geneigd om iets terug te doen voor hun vereniging. Leden gedragen zich eigenlijk gewoon steeds meer als klanten.

Dit zijn opmerkingen die vaak terechtkomen bij de KNHB. Maar klopt dat inderdaad? Zien we een verandering waarbij het verenigingsgevoel afneemt en waarbij leden zich steeds meer als consument gaan gedragen? Hoe kun je daar als vereniging het beste op inspelen? En wat kunnen wij als hockeysport leren van tennis en padel ten aanzien van dit onderwerp?

Veel vragen waarop Rolf Martens – manager Verenigingen en Hockeyers bij de KNHB –  en Robert Jan Schumacher – directeur Dienstverlening bij de KNLTB – antwoorden op proberen te geven. Als je luistert, maak je kans op een goedgevulde goodiebag van Adidas.


Wat vind jij? Praat mee...