Poll: Moet er tijdslimiet op de beoordeling van de videoscheids?

De videoscheidsrechter. Een wekelijks onderwerp van gesprek in de voetbalwereld, maar na de duels tegen Argentinië raakt ook de hockeywereld niet uitgesproken over de VAR. De Nederlandse dames werden gered door de videoscheids, de heren deed het misschien wel de das om. Een terugkerend punt van kritiek: de beoordeling door de videoref duurt te lang.

Het duel van de Oranje Heren, dat een officiële speeltijd van 4 x 15 minuten had, nam vooral door het grote aantal aanvragen ruim één uur en 45 minuten. Een bloemlezing van de live-updates op hockey.nl van de wedstrijd Argentinië – Nederland:

’13 Strafbal Oranje, na videoreferral. Obstructie op Mirco Pruyser na assist Kellerman. Jeroen Hertzberger pusht vakkundig de 1-2 binnen tegen de plank. 

’33 Strafcorner voor Oranje. De tweede. Matige stop van Bakker, die Janssen niet goed bediend. Hertzberger vraagt een videoref aan op het moment dat Argentinië al volop in de counter is. Hertzberger zag het weer goed.

’38 Strafcorner voor Argentinië na een goede actie van Mazzili, de aanvaller van Pinoké. Nederland loopt de corner er opnieuw uit. Strafcorner. Nederland vraagt een videoref aan en krijgt gelijk. Terrance Pieters kreeg de bal op de stick. Nederland mag uitslaan.

’43 Onduidelijkheid bij het aanvragen van de videorefferal. Nederland lijkt hem aan te vragen, De Geus gaat in protest, waarna de arbiter nu zelf de videorefferal aanvraagt. Die beslist dat Argentinië een strafcorner krijgt. Die gaat mis. Nu blijkt dat ook Nederland zijn refferal kwijt is. Beetje vaag allemaal, maar Nederland overleeft deze hachelijke situatie en staat nog met 2-3 voor.

’48 3-3 door Vila. Maar opnieuw een videorefferal. Afgekeurd. Nederland staat nog voor, maar het piept en kraakt achterin.

Weer een videorefferal. De Amerikaanse videoref heeft het er maar druk mee. Argentinie krijgt een strafcorner. Die wordt weer gestuit door Oranje. Maar de bal gaat via een voet. Dus nieuwe strafcorner. Nummer zes.

‘53 Strafcorner nummer 10 voor Argentinië. Een treffer kon niet uitblijven. Vila maakt 3-3. Maar u raadt het al: videoref. Toch goal. 3-3.

’58 Strafcorner voor Oranje. Al is er natuurlijk eerst nog een videorefferal. Corner blijft staan. Inzet van Hertzberger wordt eruit gelopen.

Oranje Dames

Ook bij de dameswedstrijd speelde de videoscheidsrechter een belangrijke rol: zo werd de gelijkmaker van Argentinië (terecht) afgekeurd. Het was Pien Sanders die de bal in eigen goal tipte, nadat de bal van buiten de cirkel geslagen werd. Ook de derde Nederlandse goal werd afgekeurd: de push van Van Maasakker was te hoog.

’40 Rosario Luchetti lijkt via een tip-in de 2-2 te maken, maar het is Pien Sanders die de bal raakt die van buiten de cirkel is ingeslagen. Geen goal dus.

Publiek in Buenos Aires is even niet blij met de arbitrage en laat dat duidelijk horen. Habif is er ook niet eens met de dames in het zwart, maar dat kost haar de groene kaart. Dit belooft nog wat voor het vervolg van het duel.

’56 Nederland gaat voor de beslissing. Matla haalt weer een corner. Van Maasakker scoort via een Argentijnse verdediger de 1-3. Dit is de beslissing.

Een videorefferal kan nog roet in het eten gooien. Afgekeurd. De bal was niet op het doel gegaan, stelt de video-arbiter. Het blijft 1-2.

Moet er een tijdslimiet op de beoordeling van de videoscheids?

Wat vinden jullie? Moet er een tijdslimiet op de beoordeling van de videoscheids? Laat je mening weten via onderstaande poll en reageer.

 • Moet er een maximale duur komen op een besluit videoscheids?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Moet er tijdslimiet op de beoordeling van de videoscheids?  Ophalen van gegevens

 

 

 


12 Reacties

 1. jappiekrekel

  Onzinnige vraagstelling. Spelers en toeschouwers hebben baat bij zorgvuldigheid en kwantiteit. Zou de redactie ook kunnen toepassen op het redactioneel en dit soort polls

  1. LJvV

   Bedoel je kwaliteit?

  2. jappiekrekel

   Ja. Kwaliteit. Typo dank voor de correctie

 2. Esther BoschvanRoozendaal

  Goed zo Jappie , we kunnen ook bij internationale wedstrijden waar de videorefferal ingezet kan worden de wedstrijden 4 maal 20 minuten laten duren ipv 4 maal 15 minuten . We zijn nu al benieuwd naar de volgende onzinnige poll .

 3. arnoud-fiolet

  Videorefferal?? Ik zeg... laten we eens beginnen met het goed te spellen :)-

 4. jappiekrekel

  ;-)

 5. rancoburgzorg

  Zou er ook een Nederlandse term voor zijn?

 6. Esther BoschvanRoozendaal

  Klopt videorefferal niet ? Hoe dan wel ? Dan kan heel Nederland incl. Hockey.nl nog wat van jou leren . Heb je verder nog commentaar op deze poll ? Of zeg je zo maar iets ? Of verveel je je ?

  1. jappiekrekel

   Simpelweg raadplegen van een woordenboek Esther: [refer to someone/something] to mention someone or something when you are speaking or writing

  2. stijn-van-de-ven

   Ik ben benieuwd wat jouw man vindt. Wellicht dat dat helpt bij het vormen van mijn mening over de videoreferral.

 7. hickey-family

  Volgens mij moet er een max tijd (bijv. 1 minuut) na de overtreding komen waarbinnen je nog een videocontrole kan aanvragen - nu was het brilliant van jay om de referal aan te vragen haha break of play - maar hij had ook nog gelijk dus een soort schotklok waarbij na afloop ervan geen referal meer kan plaatsvinden over die situatie 😏

 8. LeonDaniels

  Bij de heren was er al een beslissing uit gesproken door de video scheidsrechter en de scheidsrechter van het veld. En gelijk daar na werd er toch nog aan spraak gemaakt. Terwijl er geen recht meer was. Vond ik heel raar.


Wat vind jij? Praat mee...