Poll: Heeft het hockey de Pro League nodig?

Binnenkort gaat de Pro League van start, een internationale competitie tussen de negen beste landen van de wereld. De Oranje Heren en Dames reizen komend half jaar de hele wereld af om wedstrijden te spelen. Maar wat voegt dit nou eigenlijk toe? Eerder beantwoordde de redactie van hockey.nl elf vragen over de Pro League. Hockey.nl is benieuwd naar jullie mening over de landencompetitie. 

Oud-international Jacques Brinkman vertelt in een interview dat hij niet denkt dat het hockey de Pro League nodig heeft. Hij vindt het goed voor de PR van de FIH en de marketing van de sport maar vindt wel dat de FIH beter moet nadenken over de kalender. International Billy Bakker vertelt aan hockey.nl dat hij denkt dat het hockey de Pro League wel nodig heeft. Volgens hem zullen de wedstrijden drukker bezocht worden omdat er in het thuisland gespeeld wordt.

In de weg naar de Pro League, vertellen (oud)internationals, coaches en hockeykenners hoe zij denken over de nieuwe competitie. Hockey.nl is ook benieuwd naar jullie mening.

Laat je mening weten via onderstaande poll en reageer.

 • Heeft het hockey de Pro League nodig?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Pro League  Ophalen van gegevens


5 Reacties

 1. vostammer

  Die andere “B“ porten die wél mondiaal sterk zijn geevolueerd en vele honderden miljoenen dollars omzetten, ik noem volleybal, basketbal, ijshockey en handbal, hebben dat gedaan op basis van 1 of meerdere sterke nationale competities die rigoreus zijn uitgebouwd tot tot de hoofdfocus van die sport. Niks zeulen met een nationaal team om de blijde boodscap elders in de wereld te verkondigen. En dan wordt wel eens tegen geworpen “maar cricketers vliegen ook de hele wereld rond gedurende grote delen van het jaar".... Klopt, maar ook dat is onvergelijkbaar want topcricketers incasseren jaarlijks tussen de 20 en 30 miljoen dollar. Een hele andere wereld. De echte tragiek van het hockey is uiteraard dat de sterkste competitie van de wereld de Nederlandse is. Gevestigd in een land van kleindenkers en angsthazen, waar bestuurders al decennia lang te apatisch zijn om tv tijd te eisen, het exclusieve witte karakter van haar clubs te doorbreken en dolblij is als ze gefêteerd wordt op mooie reisjes van de FIH.

  1. patrick-kl

   Om een sport aantrekkelijk te maken moet je meerdere redenen hebben waarom mensen het gaan kijken. Nu volgen voornamelijk hockeyliefhebbers de sport, door de Hockey pro league zullen algemene burgers die van hun land houden ook het hockey volgen

  2. lexi-b

   Wat kan mij het schelen of een FIH bobo business class naar weet ik veel waar vliegt, lekker belangrijk. Ik spaar zelf ook delfstblauwe huisjes.

 2. lexi-b

  Met een sterke competitie heeft Nederland de HPL wellicht minder nodig dan andere landen. Dat is alleen niet de vraag, de hockeysport kan de HPL denk ik wel goed gebruiken. Australië is bijvoorbeeld volledig geënt op de nationale elftallen. Gaat Ziggo deze wedstrijden uitzenden op Ziigo Sport Totaal? Zo ja dan neem ik een abonnement.

  1. hanna-reijneveld

   Ziggo gaat zowel de HPL als de WK's van 2020 uitzenden!


Wat vind jij? Praat mee...