Poll: Hoe geef jij de strafcorner aan? Met een aanloop?

In een hockeyweekend zien we er allerlei variaties van. Het aangeven van de strafcorner, een kunst op zich. De bal wordt geslagen, geflatst, in de krul gelegd of gepusht met een aanloopje. De vraag is dan ook: hoe geef jij de strafcorner aan? 

In de video een voorbeeld van twee verschillende manieren van aangeven in een wedstrijd. Laurien Leurink van SCHC pusht de bal rechtstreeks, Hester van der Veld van hdm doet het met een aanloop, net als international Pien Sanders van Den Bosch. Alles is mogelijk! Of misschien geeft jouw team de corner wel aan de andere kant aan.

Er zijn verschillende technieken en meningen hierover. Als je met een aanloop aangeeft, zal dat misschien harder kunnen dan uit stand, maar verraad je wel beter wanneer je gaat aangeven. Als je met een directe push niet zo hard kunt aangeven, is flatsen of toch slaan een goede optie? Wij zien op alle niveaus veel verschillende manieren om het kanon van je team in stelling te brengen.

Vul onze poll in en/of laat een reactie achter en dan komen we er aan het einde van de week op terug.

 • Hoe geef jij de strafcorner aan?

  Deze poll is gesloten.

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Hoe geef jij de strafcorner aan?  Ophalen van gegevens

 


2 Reacties

 1. woltjo

  Waarom zie ik hier 2 foutieve manieren voor het aangeven van de strafcorner? 13.3 Bepalingen voor het nemen van een strafcorner: c. De aanvaller die de strafcorner neemt, moet minstens één voet buiten het speelveld aan de grond hebben. :-)

  1. jackquesbrinklul

   Daar mist in dat geval veel informatie. Op welk moment moet er een voet buiten het spel staan? Voordat de bal geraakt wordt; tot de bal van de stick af is; tot de bal weer wordt stil gelegd? De regel is onduidelijk genoeg om er creatief mee om te gaan :)


Wat vind jij? Praat mee...