Poll: Wat te doen met de competitie?

De KNVB zette direct na de persconferentie van premier Mark Rutte dinsdagavond een streep door al het amateurvoetbal in het resterende seizoen. De KNHB stelde alleen alle hockeyactiviteiten en -competities uit tot de door het kabinet afgekondigde 28 april. De hockeybond hoopt dat er dit seizoen nog kan worden gehockeyd en heeft diverse alternatieve competitiescenario’s uitgeschreven.

De maatregelen van de twee grootste teamsportbonden leidden al tot veel discussie. Wij zijn benieuwd hoe jullie erover denken. Daarom de vraag: willen jullie nu al duidelijkheid of wachten jullie liever nog op mogelijkheden om eventueel het seizoen af te ronden?

 • Ben je het eens met besluit van de KNHB om de competitie uit te stellen en niet nu al definitief af te gelasten

  Deze poll is gesloten.

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Ben je het eens met de beslissing van de KNHB?  Ophalen van gegevens

 

 


61 Reacties

 1. KoningvanhetZuiden

  Het meest wrange is het gebrek aan duidelijkheid door de KNHB. Persoonlijk zit ik er niet op te wachten om straks tot half juli door te hockeyen, of om in een moordend tempo met dubbele weekenden de competitie uit te hockeyen. Naar mijn mening zou het de beste optie zijn om een streep te zetten door dit seizoen en volgend seizoen weer opnieuw te beginnen.

  1. Van Dessau

   Typeert wel weer dat hockey toch kennelijk een elite sport is! 😉

  2. SanderE

   Laten we inderdaad alles (sport, school, openbare ruimtes, etc) tot 1 september maar gewoon dicht gooien. Dan heb je jouw duidelijkheid. Wereldpan. Het zijn onzekere tijden voor iedereen, betekent juist NIET dat je alles bij voorbaat al moet cancellen. En Vakantieplannen maken we toch niet tot half juli, dus geen issue. En een EK of OS zijn niet te vergelijken met ons hockey op clubniveau (regionaal/landelijk). Dat zulke grote evenementen het risico niet kunnen lopen is vanzelfsprekend.

 2. frans-j

  Wat is het bezwaar om even te wachten met de beslissing?

  1. SanderE

   Is er iemand die een concreet antwoord op bovenstaand vraagstuk kan geven? Het enige wat ik hoor is “duidelijkheid”, maar in deze periode is er (helaas) op geen enkel vlak duidelijkheid te geven. Of moeten we bij voorbaat oa de scholen ook maar dicht houden tot volgend schooljaar..

 3. rdownunder

  Doe net als de knvb geef duidelijkheid klaar gezondheid gaat voor! Zo moeilijk is t niet.

  1. maartjeklein

   Als het veilig is dan gewoon spelen.

  2. hockey12345

   Gezondheid gaat inderdaad voor, maar op het moment dat de gezondheid niet meer in gevaar komt kunnen we weer hockeyen. Weet jij of dit 1 mei is of pas in juli? Ik niet iniedergeval. Dus alle opties gewoon open houden en als het niet kan kan het niet. Ik snap niet waarom mensen allemaal duidelijkheid willen, niemand weet wanneer alle mensen die nu thuis zitten weer kunnen gaan werken, maar hockey moet wel al duidelijk zijn? Hou toch op

 4. Mike de Bot

  Het is aan de reacties, ook onder het andere artikel, duidelijk te zien dat de KNHB het in dit geval nooit goed kan doen. Meningen zijn zeer verdeeld. Voor allebei de punten is zeker wat te zeggen.

 5. jpeper@wxs.nl

  In deze sobere tijd is het tijd voor duidelijkheid; stoppen is de meest verstandige optie!!

  1. AvA

   Dubbele weekenden, in vak periode door hockeyen. Volgens mij duurt het seizoen altijd tm mei /half juni en is het daarna tijd voor andere dingen. Wat dacht je v school of de universiteiten als deze weer open gaan zal daar veel ingehaald moeten worden dus zal hoezo 3 x trainen en dubbele weekenden hockey. Priotiteit na gezondheid zal in meeste gevallen bij school liggen. Snap dat hockey te belangrijk kan zijn voor sommigen maar er is meer op deze aardbol....

  2. hockey12345

   Super slim plan man! Laten we het voor velen nog somberder maken

 6. Runa Honig

  Alleen hoofd en promotieklasse een verkort programma laten afwerken in mei/juni, misschien een soort playoff competitie op basis van huidige stand en de lagere teams vergeten voor dit jaar.

  1. maartjeklein

   Juist de lagere teams kunnen prima nog een paar wedstrijden spelen. Eindstand maakt niks uit.

 7. bdebevere

  Er zijn nu en ook over 4 weken te veel onzekerheden voor de haalbaarheid om de competitie op een alternatieve manier af te ronden. Competitie afsluiten en volgend seizoen opnieuw beginnen in dezelfde poule samenstellingen voor zowel top als breedte is de meest objectieve optie. Nu duidelijkheid geeft clubs ook ruimte om zelf wat te regelen per regio indien intelligente lock-down wordt versoepeld. Clubs kunnen dan zelf hun leden hierin betrekken en polsen wat de behoefte is.

  1. SanderE

   Dit lijkt mij inderdaad na komende persconferentie (21 april) een mooi streven. Is er dan nog geen duidelijkheid, competitie afblazen. Zo kunnen clubs zelf een mooi programma op gaan stellen voor de maanden juni en juli (wanneer mogelijk).

 8. Mark Bouwman

  Al eerder gezegd: trekker overhalen, stoppen, uithuilen en volgend seizoen op "0" beginnen met de huidige poule-indelingen. Als we vóór de zomer alweer het veld op mogen, kunnen clubs onderling nog best wat wedstrijden organiseren. Een competitie gekunsteld afmaken vraagt om oeverloze discussies en gezeur. KNHB: Maak het niet gecompliceerder dan nodig. Het is niet anders.

  1. SanderE

   Duidelijk verhaal. Maar waarom zouden we nu al de stekker eruit moeten trekken? Wat is er mis met even wachten? Natuurlijk is de kans aanwezig dat we voor juni/juli het veld überhaupt niet op kunnen. Maar een duidelijke reden waarom nu de stekker er al uit te trekken ben ik nog niet tegen gekomen? Omdat er dan te veel discussies ontstaan? Clubs die in paniek raken? Spelers die niet weten waar ze aan toe zijn? Omdat er dan rust en duidelijkheid is? Volgens mij weet elke werkende, elke scholier/student, elke sporter en andere organisaties stuk voor stuk niet wat de toekomst gaat brengen en wanneer er weer mogelijkheden ontstaan? Dus waar we aan toe zijn. Het is een onzekere periode waar duidelijkheid nog niet op zijn plaats is. Op vakantie gaan zit er wellicht niet in dit jaar. Hier hoeven we dus ook geen rekening mee te houden.

 9. mengelblik

  Voor de standaard teams, 4e t/m overgangsklasse, geen degradatie maar wel promotie voor nr 1 en daar waar mogelijk de nr 2. Voor promotie en hoofd klasse kijken wat haalbaar dan wel beste oplossing is. Kan er half mei en juni toch gespeeld worden dan voor bovenste 4 teams per poule kruisfinales voor promotie. In totaal maximaal 5 tot 6 wedstrijden. Overige teams aantal onderlinge wedstrijden ook maximaal 5/6. A toch nog even lekker spelen B bruikbaar als voorbereiding voor nieuwe seizoen. Insteek is dat het toch al een dramatisch seizoen is waar degradatie niet meer past maar waar promotie wel hoort omdat er toch al halve competitie gespeeld is. Ideaal ? Nee natuurlijk niet maar wel optie m’n naar nieuwe seizoen.

  1. SanderE

   Wel promoveren maar geen degradatie, lijkt me geen optie. We gaan dan met poules met 13 teams werken?

  2. mengelblik

   @SanderE als er 2 teams promoveren krijg je in de poule ook ruimte voor 2 teams. Poules blijven gewoon met 12 teams !

  3. SanderE

   Ja dat is geen optie. Om die ruimte te creëren, spelen de nummer 1 en 2 van de hoofdklasse dus volgend seizoen in een eigen competitie met zijn tweeen? En spelen ze in de laagste poule dus met 10 teams. Daarbij is het systeem niet ingericht op standaard promotie van # 1 en 2 (vanaf eerste klasse).

  4. SanderE

   1. Competitie uit spelen wat waarschijnlijk een lastig verhaal wordt. 2. Stand aanhouden van eerste seizoenshelft. 3. Seizoen is klaar zonder promotie en degradatie. Dit lijken mij de 3 eventuele opties. En ja voor elke optie valt wat te zeggen, zowel positief als negatief.

 10. Van Dessau

  Wimbledon, Formule 1, Olympische spelen, etc.etc worden allemaal verzet naar zelfs volgend jaar. Zelfs het amateur voetbal? Is hockey geen amateursport, dan! Who the fuck is the KNHB.

  1. sven-v

   Op een gemiddelde hockey wedstrijd komt iets minder publiek af gelukkig. Knvb stopt omdat hun seizoen sowieso al in mei zou stoppen.

  2. maartjeklein

   Is dit nou nodig, al die agressie?

  3. SanderE

   Wel sterke vergelijking, Wimbledon, formule 1 etc vergelijken met hockey (op clubniveau). Daarbij volg ik de argumenten niet. Amateursport dus moeten we maar cancellen?

 11. jarly-brown

  Waarom niet deze optie: de stand zoals die was na de volledig gespeelde eerste competieronde hanteren als eindstand voor het seizoen 2019-2020. Uitgaan van een halve competitie, dus. Iedereen heeft dan 1 keer tegen elkaar gespeeld. En op basis daarvan de promotie-degradatie regeling toepassen. De play-offs zou je dan misschien in de 2e helft van juni kunnen spelen. Zou best kunnen, toch?

 12. René Winteraeken

  Reactie Bouwman duidelijk en ik mee eens! Ga niet gekunsteld lopen doen! Het zal toch nooit goed zijn! Net zoals vele anderen....een streep zetten door dit seizoen! En gewoon zelfs hopen dat we in september weer fris kunnen beginnen! Nieuwe ronde, nieuwe kansen!

 13. René Winteraeken

  Eens met reactie Bouwman! Niet gekunsteld gaan doen! Het zal toch nooit goed zijn! Net als vele anderen.....een streep zetten door dit seizoen! En dan zelfs hopen dat we in september weer fris kunnen beginnen! Nieuwe ronde nieuwe kansen!

 14. René Winteraeken

  Sorry, dubbele reactie! Maar wel duidelijk! 🤓

  1. knap

   Eens. Zou toch wat zijn als (bij standaard teams) een nummer 12 met bv 1 punt, straks playoffs kan spelen tegen een nummer 9 die 11 punten voorsprong heeft, om zo alsnog (bij een goede dag) in de klasse te blijven? Of een nummer 1 met nu 10 punten voorsprong, tegen de nummer 4 moet spelen en de nummer 4 alsnog kan promoveren. Alleen maar voor wat reuring op de club. Dat neemt geen sporter serieus. Als het van tevoren is afgesproken prima. Maar een competitie format kun je zomaar niet gedurende het seizoen veranderen.

 15. mark-j

  @rhonig . Heb 2 kinderen 1 die in de door jou genoemde klassen speelt , de ander gewoon in een laag B gezelligheidsteam . De B speelster beleeft net zoveel plezier aan hockey als de oudste ... en ook nog eens betalend lid ! Zie niet in waarom verschil te maken voor breedte en " top " teams. Of alle teams spelen competitie of geen teams spelen deze uit. Sport is voor breedte teams net zo belangrijk is mijn mening.

  1. solo

   Mee eens zonder breedte geen top-sport..

  2. hockey12345

   Zonder breedte geen top sport is inderdaad waar. Maar voor de top teams is hockey toch echt wat belangrijker dan voor breedteteams. 2x per week trainen vs 3/4x per week. Doelen stellen in de top. Sommige mensen hebben de komende periode echt nog nodig om volgend jaar door te kunnen stromen naar een hoger team. Bij breedte valt dat allemaal wel mee.

  3. Runa Honig

   Markj. Je hebt natuurlijk helemaal gelijk en dat willen we allemaal, alleen ik vrees dat het niet verantwoord is om het helemaal open te gooien. Laten we blij zijn als er überhaupt nog een bal geslagen wordt.

  4. geronisoli

   Helemaal gelijk , mijn dochter speelt 1e klasse, staan momenteel 1e en willen dit jaar de promotie echt halen .... hoe zuur zou het zijn als de competitie " gewoon " wordt stopgezet , en ze weer opnieuw mag gaan beginnen in het nieuwe jaar ....topsport of breedtesport , de een haalt de tip wel en de ander net niet ....de beleving blijft voor iedere hockeyer hetzelfde, dus behandel ze hetzelfde !

 16. gelderlander

  Ik vermoed dat clubbesturen niet beseffen dat je kunstgras velden , ook al wordt er niet opgespeeld , wel onderhouden dienen te worden . Zeker in de zomer als de temperatuur weer extreem hoog worden .

 17. mark-j

  @hockey12345 Nog een toevoeging van mijn kant. Op het moment dat de bond zou besluiten om alleen de " Top" teams de competitie uit te laten spelen omdat dit volgens bv Hockey 12345 nodig is voor selecties en voor deze zg "Top" teams het hockey belangrijker is dan de "breedte " teams dan voorspel ik een hoop onrust. Een hoop spelers en ouders zullen zeker , en terecht naar mijn idee , gaan morren waarom betalende leden geen recht hebben op hockey omdat ze geen " Top " zijn. 95% van alle hockeyers speelt hockey om te sporten en leuke vrijetijdsbesteding , deze spelers maken het hele hockey mogelijk. Of iedereen of niemand speelt de competitie uit. En ja , ik heb 2 kinderen in beide doelgroepen en zou deze mening ook hebben gehad als dit niet het geval is. Samen uit.. samen thuis , ook in het hockey!

 18. maaja

  beste mevrouw/meneer hockey12345-... Ik zou vooral de berichten van Bouwman nogmaals goed doorlezen want die zijn realistisch en verhelderend. In tegenstelling tot de zeer kortzichtige uiteenzettingen van uw kant.

  1. SanderE

   Jij vaart altijd met de wind mee of niet? Daarbij beginnen over de berichten van een ander, heb je zelf wat nuttigs toe te voegen met je bericht dan? Stop is met anderen de les te lezen!!!

 19. Scoran1

  Laat ons toch lekker hockeyen vanaf het momemt dat het verantwoord is. Ben blij dat onze bond het seizoen daar niet in zijn geheel stopzet zoals KNVB. De KNHB kan nu nog proberen om zoveel mogelijk wedstrijden in te halen t/m juli. In breedtehockey zou ik alle standen van de poules liniarecta de prullenbak ingooien. Niemand promoveren/degraderen, dikke pech corona was here, dat kan iedereen wel begrijpen lijkt me. Na zo lange periode niet hockeyen ben ik gewoon blij om weer 1x per week met mijn maten te trainen en een wedstrijd te spelen. Normaal ben ik mega fanatiek om te winnen, maar de ranglijst kan me gestolen worden. Ik wil pielen en rammen!

  1. maartjeklein

   Zo is het maar net.

  2. SanderE

   👌

 20. maaja

  Wie niet? Maar volg je ook het nieuws?

  1. maartjeklein

   Zeker. Tot 28 april geen activiteiten daarna als het veilig is misschien weer mogelijk. Graag niet op dingen vooruitlopen. Dat is nergens goed voor.

 21. maaja

  Beste SanderE... Het doet je wel wat en dat is helemaal niet nodig als je de berichten goed leest. Ik ben namelijk juist voor duidelijkheid ....en dus ook voor het stopzetten vd competitie . De Belgische voetbalcompetitie (= professioneel) is ook stopgezet. Dat zal niet voor niks zijn. Onze buren zijn zo gek nog niet. Want denken jullie nu echt dat we na 28 april van een bijna lockdown en 1,5meter afstand zomaar teruggaan naar het hockeyveld ? Ik denk van niet (mijn mening) of we moeten de rest van de competitie gaan uitspelen met verplichte 1,5m zone-dekking over het hele veld. Levert waarschijnlijk wel veel doelpunten op....

  1. SanderE

   Jullie klagers zijn om te huilen🙂. En er is een persoon geweest met gegronde argumenten. Verder onbegrijpelijk wat jullie allemaal roepen. Jullie klagers, zullen ongetwijfeld ook geen vakantie plannen, waarom dan zo’n groot probleem maken nog te wachten tot 21 april? Mocht het dan zeker zijn dat er niet gehockeyd kan worden, dan zal die knoop dan wel doorgehakt worden. Blijf jij alles en iedereen maar volgen en hier je conclusies uit trekken. Ik ben blij dat de KNHB zelf keuzes durft te maken en in deze situatie lijkt mij dit de juiste keuze. Cancellen kan altijd nog en verder hebben we niks om vooruit te plannen. Of jij wel?

  2. SanderE

   Overigens schat ik inderdaad niet in dat we begin mei weer het veld op kunnen. Maar wie weet eind mei of begin juni? Maar jullie kunnen allemaal vooruit kijken, daarbij brengt de onduidelijkheid jullie veel problemen maar ik hoor en zie deze problemen nergens naar voren komen..

 22. maaja

  Beste Sander....Ik hoor mezelf helemaal niet klagen. Ik zou namelijk willen dat je gelijk had maar ik vind het nog veel belangrijker dat we gezond zijn en blijven.... By the way...Het is trouwens geen 21 april maar 28 april

  1. SanderE

   Gezondheid staat voorop, daar hoor je mij niks over zeggen. Dit betekent niet dat je nu al hoeft te cancellen. De klagers hebben op dit platform de grootste inbreng. Of dit nou gericht is op de Knhb, Max Caldas, oranje spelers of wie of welke organisatie ook; wellicht hebben jullie zelf nooit zo’n functie ingevuld. Klagen is dan makkelijk ja maar denk jij dat je die positie beter zou invullen? Ik heb daar mijn vraagtekens bij. Los van jullie😉 heb ik niet zoveel frustraties op wie of wat dan ook. Aan klagers die met 0 inbreng komen hebben we niks in deze (hockey)wereld. By the way: de persconferentie is inderdaad op 28 april. Correct. Maar eventuele nieuwe maatregelen/richtlijnen worden uiterlijk 21 april bekend gemaakt. Dus beter je huiswerk doen!

 23. maaja

  Beste Sander.... Volgens mij wordt het bij jou nu toch echt een partijtje ver plassen voor amateurs. Tot dat niveau wil ik me niet verlagen. Dit zeg ik als oud hoofdklassespeler en oud hoofdklassecoach..... Op jou verzoek heb ik mn huiswerk zojuist nogmaals gedaan en helaas moet ik jou toch teleurstellen ....de Corona maatregelen zijn verlengd tot 28 april.

  1. SanderE

   Klopt en uiterlijk 21 april worden de nieuwe maatregelen/richtlijnen bekend gemaakt. We wachten dus tot 21 april om het vervolg af te wachten. Je bent ook al gewoon een vent. Zowel hoofdklasse trainer als coach. Dan heb je inderdaad veel meer recht tot spreken dan anderen. Man man.

 24. maaja

  en deze https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2020/03/31/coronamaatregelen-verlengd-tot-en-met-dinsdag-28-april

  1. SanderE

   Snap jij het verschil tussen tot wanneer de huidige maatregelen/richtlijnen lopen en wanneer de nieuwe maatregelen bekend gemaakt worden? Je doet heel wijs maar je lijkt wel een kind. Onze hoofdklassespeler en coach.

 25. knap

  We hoeven hier niks meer aan toe te voegen. Lekker hockeyen als het kan, maar competitie eruit gooien is wijs. Dan kan iedereen aan de slag met indelingen, selecties, transfers etc. Blijf gezond iedereen. https://nos.nl/artikel/2329121-bepaalde-coronamaatregelen-mogelijk-nog-maanden-van-kracht.html

  1. SanderE

   Laten we dan om duidelijkheid te creëren en om enorm op de zaken vooruit te lopen “volgend seizoen” ook maar alvast annuleren😌. Bedoel je dat te zeggen?

 26. maaja

  @koeienbijtenniet ; Mijn dank is groot... en ook voor jou en zelfs SanderE...blijf gezond

  1. SanderE

   Jij ook meneer❤️


Wat vind jij? Praat mee...