Poll: wel of niet vier kwarten als de standaard?

Bij grote toernooien en in de Hoofdklasse wordt er al met vier kwarten gespeeld. De FIH heeft dinsdag bekend gemaakt dat per 1 januari vier kwarten de standaard wordt. Of de KNHB dit ook gaat veranderen is nog niet bekend. Maar wij zijn benieuwd: wat vinden jullie daarvan? 

De extra pauzes tussen de wedstrijden door zorgen voor meer rust en coaching. Maar is dat op alle niveau’s wel nodig? De speeltijd is overigens niet korter want er zou vier keer 17,5 minuut gespeeld worden. Is het spelen met vier kwarten een voordeel of juist niet? Laat ook je reactie achter onder het artikel.

Scorebord met de kwart tijd. Foto: Koen Suyk

 • Wil je wel of niet vier kwarten als standaard spelen?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Vier kwarten  Ophalen van gegevens


8 Reacties

 1. DominiquevanderMeulenKunee

  Zou interessant zijn om te weten wie wat invult... coach/speler/wedstrijdplanner...

 2. Folmer

  @Hockey.nl: Wel de feiten goed zetten! Kwarten gaan volgens de FIH juist wél 15 minuten duren. "5.1 A match consists of four quarters of 15 minutes ...". Tijd wordt stilgezet bij een strafcorner, alleen hoe lang is niet gespecificeerd. "13.3 Taking a penalty corner: a time and play is stopped after a penalty corner is awarded and re-started when the teams are ready ..." Volledige spelregels hier na te lezen: http://www.fih.ch/media/13164482/fih-rules-of-hockey-2019-final-website.pdf

 3. waltervandervis

  Volgens mijzijn de 4 kwarten bedoeld voor meer reclame tijd / inkomsten. Daar heb je op zaterdag bij de jeugd niet heel veel aan.

  1. jantegelaar

   Beperk de maatregel tot de hoofd- en promotieklasse.

 4. rosa1991

  Ik zou zeggen doe het maar voor alle bondsklasses, maar laat de reserveklasses alstublieft het twee helften systeem spelen

 5. stefanvanderree

  Laten we het alleen in de hoofdklasse doen, en vooral niet in de lagere bondsklasses en bij de jeugd. Die extra coaching is enorm overschat, zeker bij de senioren, en niemand zit te wachten op meer pauzes en minder speeltijd.

 6. frank-kooijmans

  60 minuten speeltijd is nog altijd 10 min minder dan huidige systeem, en pauze is er nu ook, ik zie het bezwaar eerlijk gezegd niet. De 'rust' na kwart 1 en 3 stelt natuurlijk niks voor qua tijd; perfecte kans om als coach nog even iets te bespreken met je team. 1 systeem voor alle wedstrijden wereldwijd lijkt me wel zo handig voor de ontwikkeling van de sport. Laten we geen voetbal worden, met hun eeuwige weerstand tegen veranderingen ten goede.

 7. pabana

  Tja, zou 4 kwarten inderdaad alleen doen met 1e / 2e lijnteams en hogere klasses volwassenen hockey. Bijvoorbeeld als het door bondsscheidsrechters wordt gefloten. En als het vanwege omstandigheden (heel warm weer) nodig is. Maar niet in alle klasses en met iedereen.


Wat vind jij? Praat mee...