Quiz Time! Hoe goed ken jij de spelregels (2)?

Vorige week testten we in Quiz Time jullie kennis over de spelregels. Dat werd een groot succes, want de quiz werd bijna vijfduizend keer gespeeld, een recordscore. Vandaar dat we ook deze week in het reglement zijn gedoken om jullie opnieuw op de proef te stellen.

In deze quiz stellen we je weer vijftien vragen over verschillende situaties tijdens hockeywedstrijden. Bij elke vraag kun je kiezen uit drie antwoorden. Uiteraard is maar één antwoord goed. Een aantal vragen komt uit de koker van topscheidsrechter Coen van Bunge, die maar wát blij is met de extra aandacht voor de spelregels.

Je hebt net als in de eerste spelregelquiz vijf minuten de tijd om je kennis te testen. We wensen je weer veel succes! Tip: als de quiz op jouw telefoon niet goed werkt, klik dan op deze link. De quiz opent dan in een browser.


Probeer ook een van onze andere quizzen te spelen:


7 Reacties

 1. patrick@vanhijkoop.nl

  Waarom is een sleepcorner op de lat dan via de rug van de lijnstop over de doellijn geen doelpunt?

 2. GlasHalfvol

  Gevaarlijk spel. Aanvaller is "verantwoordelijk" voor deze bal, hij telt niet meer als schot op goal en is dus gevaarlijk spel.

  1. bcuckow

   Dan waarom als hij de lijnstop raakt zonder de paal is het een strafbal?

 3. rustaaagh

  In dezelfde lijn is het dus een strafbal als: de bal gaat naast het goal maar door de (verkeerd opgestelde) scheidsrechter gaat deze op de voet van de lijnstopper.

 4. maarten_13

  @bcuckow; Op het moment dat een bal van de lat terugstuitert in een groepje mensen op (bijvoorbeeld) de strafbalstip wordt er ook gefloten voor gevaarlijk spel van de aanvaller. Dit heeft ermee te maken dat de lijnverdediger ervoor kiest op de lijn te staan. Hij of zij kan ervoor kiezen om weg te duiken. Op het moment dat de bal terugkomt van de lat heeft hij of zij die tijd niet meer en is het gevaarlijk.


Wat vind jij? Praat mee...