Quiz Time! Hoe goed ken jij de spelregels van het hockey?

De competitie is inmiddels in volle gang en de meeste hockeyteams hebben al zeker twee wedstrijden gespeeld. Hoogste tijd om in een nieuwe editie van Quiz Time te kijken hoe het is gesteld met jullie kennis over de spelregels van onze favoriete sport.

In deze quiz stellen we je vijftien vragen over uiteenlopende situaties tijdens wedstrijden. Die kunnen te maken hebben met strafcorners, strafballen of de rol van een scheidsrechter. Bij elke vraag kun je kiezen uit drie antwoorden. Uiteraard is maar één antwoord goed.

Je hebt vijf minuten de tijd om je kennis te testen. Beantwoord je alle vragen goed dan ben je uitstekend op de hoogte van de regels in het hockey. En als je een mindere score hebt, dan heb je in elk geval iets nuttigs geleerd met deze quiz.

We wensen je weer veel succes! Tip: als de quiz op jouw telefoon niet goed werkt, klik dan op deze link. De quiz opent dan in een browser.


Probeer ook een van onze andere quizzen te spelen:


9 Reacties

 1. harrybor

  Er staat een fout in de quiz. Bij de laatste vraag wordt gezegd dat als je als verdediger de bal over de achterlijn trapt dit geen strafbal is, maar dit lijkt me een opzettelijke overtreding in de cirkel, dus strafbal toch?

 2. GlasHalfvol

  Een strafbal kan gegeven worden bij het (direct) voorkomen van een doelpunt of een opzettelijke overtreding op een aanvaller in balbezit. Alhoewel wegtrappen opzettelijk is kan je, volgens de regels, geen strafbal geven.

 3. hermiie

  @harrybor er stond buiten zijn cirkel de bal over de achterlijn schopt. Dat zou dus nooit een SB kunnen zijn 😉

 4. BartJaspers

  @glashalfvol...art. 12.4 spelreglement... wel degelijk SB ! Zelfs een overtreding op een aanvaller die niet in balbezit is, kan een SB opleveren.

  1. Folmer

   Dit is niet waar. Alleen als je met de opzettelijk overtreding balbezit voorkomt is het een SB, en dan alleen nog maar als het binnen de cirkel gebeurt. Een opzettelijk overtreding op een aanvaller die niet in balbezit is en niet de mogelijkheid heeft om de bal te spelen is "slechts" een SC.

 5. eefgorter

  @BartJasper ‘buiten zijn eigen cirkel’. SC.

 6. Folmer

  De vraag stelt dat het buiten de cirkel gebeurt, dus kan het nooit een SB zijn. Zou het binnen de cirkel gebeuren dan is het een SB als de verdediger hiermee voorkomt dat een aanvaller de bal kan spelen (opzettelijke overtreding tegen een aanvaller in balbezit of met de mogelijkheid de bal te spelen), anders is het een SC en mogelijk (waarschijnlijk) een kaart. Wat wel een fout is, is de straftijd van een gele kaart. Dit is Minimaal 5 minuten. Standaard afspraak is 5 of 10 (afhankelijk van de reden voor de kaart), maar in de spelregels staat alleen maar minimaal 5.

  1. eefgorter

   Muggenziften. Als de antwoorden zijn 2,4 of 5 minuten dan weet jij wat bedoeld wordt.

 7. alexvisie

  Grappig deze discussie over een eenvoudige situatie. Regelkennis en goed lezen zou een hoop problemen oplossen. Ook buiten het hockey.


Wat vind jij? Praat mee...