Quiz Time! 15 vragen over spelsituaties met scheidsrechters

Het is de Week van de Scheidsrechter en dus besteden we in een nieuwe editie van Quiz Time ruim aandacht aan dit onderwerp. In deze quiz testen we je kennis over diverse wedstrijdsituaties waarin scheidsrechters betrokken zijn.

Topscheidsrechter Coen van Bunge heeft zich opnieuw bemoeid met de inhoud van deze quiz. Een flink aantal van de vijftien vragen komen uit zijn koker. Ze hebben stuk voor stuk betrekking op mogelijke wedstrijdsituaties rond scheidsrechters of op regels die je als fluitist moet kennen.

Je krijgt van ons vijf minuten de tijd om in de schoenen van de scheidsrechter te staan en de vijftien vragen te beantwoorden. We wensen je veel succes! Tip: als de quiz op jouw telefoon niet goed werkt, klik dan op deze link. De quiz opent dan in een browser.


Probeer ook een van onze andere quizzen te spelen:


3 Reacties

  1. Folmer

    Vreemd antwoord op vraag 15. In de appendix met standaard afspraken bij de briefing (door de KNHB zelf opgesteld) staat toch echt: "Vrije slag op plek waar de bal de cirkel in is gegaan". Wat overigens niet in lijn is met de richtlijn van de FIH, die zegt dat de vrije slag op de zijlijn moet worden genomen. Al snap ik dat het voor het snel laten doorgaan van het spel wel beter is als de vrije slag overal in de cirkel genomen mag worden. Scheelt een hoop tijd.

  2. GlasHalfvol

    Als de bal de cirkel ingaat is de overtreding op de cirkelrand, dit is in de cirkel. Een vrije slag in de cirkel mag overal in de cirkel genomen worden.

  3. Folmer

    Sinds wanneer kan een bal een overtreding maken? Het is de speler die de bal slaat die de overtreding begaat. En dat gebeurt op de plek waar de bal wordt genomen.


Wat vind jij? Praat mee...