Quiz Time! Waar staan de afkortingen van deze clubs voor?

De talrijke hockeyclubs in Nederland zijn op allerlei manieren aan hun naam gekomen. In de negende editie van Quiz Time zijn we benieuwd hoe goed jij op de hoogte bent van de clubs met een raadselachtige afkorting.

We hebben vijftien clubnamen verzameld die zijn gebaseerd op een afkorting, zoals MOP, HBS, MEP, Hudito, VVV en Dopie. Bij elke clubnaam zie je vier mogelijke betekenissen van de afkorting. Uiteraard is er maar eentje goed. Aan jou de schone taak om ze binnen vier minuten allemaal te vinden.

We wensen je weer veel succes! Tip: als de quiz op jouw telefoon niet goed werkt, klik dan op deze link. De quiz opent dan in een browser.


Probeer ook een van onze andere quizzen te spelen:


4 Reacties

 1. solo

  Haha leuk, 53% goed... DOPIE geweldige naam..

 2. stijn-van-de-ven

  Zo, en nu ben ik er klaar mee. Dit wordt mijn laatste reactie op hockey.nl (en waarschijnlijk überhaupt mijn laatste reactie op een forum). Wat er de laatste tijd op 'Wat vind jij? praat mee...' aan reacties voorbij komt, is mijns inziens beneden alle peil. Ik vind het erg gemakkelijk dat een aantal vanuit een anoniem account en vanuit de luie stoel voortdurend laatdunkende opmerkingen maakt, overal op tegen is, niet onderbouwde meningen verkondigt en andere mensen beledigt. Is dit 'het normaal' anno 2020? Is dit de norm in het internet-tijdperk? Lekker anoniem ventileren? Schoppen tegen alles en iedereen? Jammer dat de beschaving ophoudt te bestaan.

 3. Mark Bouwman

  Eens @Stijn, heb al eerder aan de redactie gevraagd om alleen mensen toe te staan die onder hun eigen naam reageren. Dan kijken of iederen nog steeds "het lef" heeft de onderbuik te spuien of echt iets zinnigs wil bijdragen.

 4. rustaaagh

  93%, niet slecht! Leuke afleiding voor op de site. Maar ben het wel eens met unplugged dat er meer andere artikelen met diepgang mogen komen. Niet alleen maar over tophockey, maar ook wat kritischer naar de hockeywereld. Kennelijk is er iets wat unplugged heeft meegemaakt mbt VOG's. Ben eigenlijk ook wel benieuwd hoe dat nu gaat. Jaren geleden hadden we een aantal hele vervelende zaken. De VOG kwam toen. Maar hechtten clubs daar nog steeds waarde aan? Las onlangs weer iets waar ik wel weer van schrok.


Wat vind jij? Praat mee...